Кантонална управа за браниоце / Обрасци

четвртак, 30 септембар 2021 - Vlada SBK - KSB

Премијер Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић је заједно с федералном министрицом околиша и туризма Едитом Ђапо данас, у сједишту Владе Федерације БиХ у Сарајеву, примио делегацију Средњобосанског кантона предвођену кантоналним премијером Тахиром Лендом, те делегацију њемачког града Леипзига.

У делегацији СБК, поред кантоналног премијера, био је начелник Опћине Бусовача Асим Мекић, док су делегацију из Леипзига чинили почасни конзул БиХ у Нјемачкој, дугогодишњи парламентарац у покрајини Сацхсен Мицхаел Wеицхерт, те бивши први замјеник градоначелника Леипзига и директор фирме ТТ Цоусалтинг Холгер Тсцхенсе.

На састанку је разговарано о пројекту збрињавања крутог отпада, али и о могућностима пречишћавања отпадних вода у опћинама Средњобосанског кантона.

Делегације су премијеру Новалићу и министрици Ђапо представили концепт заједничког пројекта управљања отпадом, а који су развили захваљујући потицајним средствима њемачке савезне владе за програме заштите околиша, а посебно за земље југоисточне Европе. Концепт подразумијева удруживање четири опћине из Средњобосанског кантона, Травник, Нови Травник, Бусовача и Витез, а планирано је његово проширење на још седам опћина у овом кантону.

Премијер Новалић је рекао да је важност збрињавања отпадом препознала и Влада Федерације БиХ, те је ово питање прије пандемије оцјењено као једно од приротетних. Нагласио је и да су приликом разговора с међународним партнерима о приоритетним активностима Владе ФБиХ истакнута питања енергетске транзиције и збрињавање отпада.

Министрица Ђапо је похвалила напоре пројектног тима да изнађу рјешење за збрињавање отпада у Средњобосанском кантону, те изразила наду да ће доћи у фазу реализације пројект који је уврштен на јединствену листу приоритетних пројеката у БиХ.

Премијер СБК Лендо је рекао да су доношењем стратешких докумената у овом кантону препознати приоритети међу којима су управо збрињавање отпадом и водоснабдијевање оцјењени као предуслов за јачање туризма као изузетно значајне гране привреде за развој Средњобосанског кантона. Стога су у овај пројект, према ријечима Ленде, укључени већ четири године с партнерима из Нјемачке, а како би пронашли најбоље рјешење за збрињавање отпада које се може примјењивати и на друге регије.

Експертни тим који је израдио концепт пројекта збрињавања отпадом у СБК-а броји шест чланова, а однедавно и два бх. стручњака, а пројект је настао захваљујући дугогодишњем партнерству Травника и Лепзига, саопћено је из Уреда за односе с јавношћу Владе ФБиХ.

Fena

Објављено у Новости
четвртак, 30 септембар 2021 09:41

Саопштење са 98. сједнице Владе СБК - 2021.г.

Влада СБК је усвојила Записник са 97. сједнице.

На приједлог Министарства здравства и социјалне политике, Влада СБК утврдила је Приједлог закона о измјени Закона о здравственом осигурању тако што се у Закону о здравственом осигурању у члану 101. ставу (6) иза ријечи „Кантоналног завода за осигурање“ ставља се тачка и остатак текста се брише. Утврђени Приједлог закона о измјени Закона о здравственом осигурању доставити ће се Скупштини Средњобосанског кантона на разматрање и усвајање по скраћеном поступку.

Министарство финансија је предложило, а Влада СБК донијела Одлуку о извршењу непланираних средстава у Буџету СБК за 2021.годину којом се Средњој школи „Ускопље“, Горњи Вакуф - Ускопље допушта извршење донираних средстава од стране Цхатолиц релиеф сервицес УСА за пројект „Мировно образовање“ у износу од 1.000,00КМ.

На приједлог Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, Влада СБК је донијела Одлуку о издвајању дијела средстава за провођење Програма и критерија утрошка средстава из Буџета Средњобосанског кантона у 2021.години за потицаје у пољопривреди (примарној пољопривредној производњи) у укупном износу од 928,60КМ. Назначена средства расподијелити ће се како слиједи: Фуад Пашић износ од 326,60КМ, Расим Хоџић износ од 89,60КМ и Един Омерагић износ од 512,40КМ.

Уред за јавне набавке је предложио, а Влада СБК донијела Одлуку о избору „УНИТРАДЕ“ д.о.о. Лјубушки, као најповољнијег понуђача за набавку пнеуматика за моторна возила путем Отвореног поступка у процијењеној вриједности од 220.146,42КМ без ПДВ-а.
Донесена је и Одлука о избору „Брист“ д.о.о. Горњи Вакуф - Ускопље, као најповољнијег понуђача за набавку мрког угља путем Отвореног поступка у процијењеној вриједности од 739.750,00КМ без ПДВ-а.

На приједлог Министарства унутрашњих послова, Влада СБК је донијела Одлуку о давању сагласности за набавку услуга „Припрема телефонских централа“ за потребе МУП-а у процијењеној вриједности од 240,00КМ без ПДВ-а.

Министарство образовања, науке, културе и спорта је предложило, а Влада СБК донијела слиједеће одлуке:
- Одлука о расходовању сталних средстава Основне школе „Нови Травник“ и „Мјешовите средње школе“ Нови Травник.
- Одлука о давању сагласности за поништење поступка за извођење радова на крову зграде у Основној школи „Иван Горан Ковачић“ Кисељак.
- Одлука о давању сагласност на Измјене и допуне планова јавних набавки школа за 2021. како слиједи: ОШ „Пајић Поље“ Горњи Вакуф – Ускопље, СШ „Витез“ Витез, ОШ „Кисељак 1“ Билаловац, МСШ „Бугојно“ Бугојно, ОШ „Кисељак 2“ Забрђе, „Прва основна школа Бугојно“ Бугојно и ОШ „Дубравица“ Витез – Преочица.

Уред за европске интеграције, фондове, односе са јавношћу и квалитету према међународном стандарду је предложио, а Влада СБК донијела слиједеће одлуке:
- Одлука о давању сагласност на измјене Плана јавних набавки Уреда за еуропске интеграције, фондове, односе са јавношћу и квалитету према међународном стандарду за 2021.годину.
- Одлуку о давању сагласности за набавку „Обнова ИСО стандард цертификата 2015 у кантоналним тијелима управе“ у процијењеној вриједности од 12.000,00КМ без ПДВ-а.

Влада СБК је на приједлог Министарства просторног уређења, грађења, заштите околиша, повратка и стамбених послова донијела слиједеће одлуке:
- Одлука о издвајању средстава из Фонда за заштиту околиша Средњобосанског кантона за реконструкцију и утопљавање просторија Кошаркашког клуба Искра, Бугојно у износу од 7.000,00КМ.
- Одлука о издвајању средства из Фонда за заштиту околиша Средњобосанског кантона за успоставу Бициклистичке стазе Лашва - Јајце у износу од 50.000,00КМ. Назначена средства дозначити ће се Туристичкој заједници Средњобосанског кантона.

Објављено у Сједнице 2021

Pravilnik o ostvarivanju prava na stipendiju

Pravilnik o ostvarivanju prava na stipendiju (pdf)

 

Pravilnik o izmjenama Pravilnika o ostvarivanju prava na novčanu pomoć za nabavku ortopedskog pomagala

Pravilnik o izmjenama Pravilnika o ostvarivanju prava na novčanu pomoć za nabavku ortopedskog pomagala (pdf.)

 

Pravilnik o ostvarivanju prava na novčanu pomoć

Pravilnik o ostvarivanju prava na novčanu pomoć (pdf.)

 

Zahtjev za novčanu pomoć radi nabavke ortopedskog pomagala

Zahtjev za novčanu pomoć radi nabavke ortopedskog pomagala (pdf.)

 

Zahtjev za izuzetno tešku materijalnu situaciju

Zahtjev za izuzetno tešku materijalnu situaciju (pdf.)

 

Zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć u liječenju

Zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć u liječenju (pdf.)

 

Zahtjev za pomoć u smrtnom slučaju

Zahtjev za pomoć u smrtnom slučaju

 

Zahtjev za izdavanje uvjerenja

Zahtjev za izdavanje uvjerenja

 

Zakon o dopunskim pravima branitelja

Zakon o dopunskim pravima branitelja

 

Pravilnik o ostvarivanju prava na banjsko liječenje

Pravilnik o ostvarivanju prava na banjsko liječenje

 

Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nabavku ortopedskog pomagala za ratne vojne invalide

Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nabavku ortopedskog pomagala za ratne vojne invalide

 

Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nabavku ortopedskog pomagala za paraplegičare

 Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nabavku ortopedskog pomagala za paraplegičare

 

Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nabavku higijenskih sredstava za potrebe paraplegičara

Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nabavku higijenskih sredstava za potrebe paraplegičara

 

Zahtjev za ostvarivanje prava na banjsko-klimatsko liječenje

Zahtjev za ostvarivanje prava na banjsko-klimatsko liječenje

 

Zahtjev za izdavanje uvjerenja za uvoz automobila

Zahtjev za izdavanje uvjerenja za uvoz automobila

 

Pravlinik o ostvarivanju prava na novčanu pomoć za nabavku ortopedskog pomagala

Pravlinik o ostvarivanju prava na novčanu pomoć za nabavku ortopedskog pomagala

 

Pravilnik o ostvarivanju prava na novčanu egzistencijalnu naknadu

Pravilnik o ostvarivanju prava na novčanu egzistencijalnu naknadu

 

Zakon o novčanoj egzistencijalnoj naknadi

Zakon o novčanoj egzistencijalnoj naknadi

 

« Septembar 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30