Сједнице 2018

уторак, 05 октобар 2021 - Vlada SBK - KSB
уторак, 05 октобар 2021 14:42

Саопштење са одржаног састанка

Министарство привреде СБК је у сарадњи са Федералним министарством енергије, рударства и индустрије, те Привредном комором ФБиХ данас организирало састанак са привредним субјектима у згради Владе СБК.

Испред Министарства привреде СБК присуствовао је министар Нисвет Хрњић, испред Федералног министарства енергије, рударства и индустрије секретар Стипо Буљан, испред Привредне коморе ФБиХ подпредсједник Мирсад Јашарспахић са сарадницима, те испред Удружења послодаваца СБК предсједник Кемал Чолак са сарадницима.

Објављено у Новости
уторак, 05 октобар 2021 14:41

Učitelji, sretan vam 5. oktobar – Svjetski dan učitelja!

Č E S T I T K A

 

Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori, direktori, stručni saradnici i odgojitelji u odgojno-obrazovnim ustanovama Srednjobosanskog kantona, upućujem vam iskrene čestitke u ime Vlade Srednjobosanskog kantona i u svoje lično ime povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja. Želim vam puno sreće, zdravlja, strpljenja i uspjeha u vašem plemenitom i odgovornom radu.

Također izražavam zahvalnost za sve što činite kako biste novim generacijama kroz proces odgoja i obrazovanja prenijeli nova znanja i vrijednosti, a sve s ciljem da im omogućite lijepo djetinjstvo i kvalitetno školovanje koje će im omogućiti sigurnu, sretnu i uspješnu budućnost.

S poštovanjem,

 

PREMIJER KANTONA
Tahir Lendo, dipl.ing.

Објављено у Новости

У складу с Владином Одлуком о успостави Регистра именованих и запослених лица у Средњобосанском кантону и управљању Регистром, Тим за спречавање корупције Владе Средњобосанског кантона, у сарадњи и с Мисијом ОСЦЕ-а и уз подршку Мисије, објавио је, на интернетској страници Владе Средњобосанског кантона, Регистар именованих лица у Средњобосанском кантону, као и Регистар свих запослених лица у јавном сектору у Средњобосанском кантону.

Објави Регистара присуствовали су премијер Средњобосанског кантона Тахир Лендо, представник Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини Младен Маријанац и координатор Тима за спречавање корупције Владе Средњобосанског кантона Харис Хрустановић.

У Регистар је тренутно уписано око 6.270 особа, док се подаци још уносе. То је жива материја, јер неке особе долазе, неке одлазе, а неке одлазе у пензију итд. Регистар ће сигурно бити попуњен ако не 100%, онда сигурно 98%, рекао је Харис Хрустановић, координатор Тима за спречавање корупције Владе Средњобосанског кантона.

Како је премијер Средњобосанског кантона Тахир Лендо истакао, ово је важан пројект за друштвено-политичку заједницу Средњобосанског кантона. Објава Регистра је једна у низу активности Тима за спречавање корупције, којом се жели допринијети већој транспарентности у јавним институцијама да би грађани могли имати увид у податке о именованим и запосленим особама.

Мисија ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини се залаже за позитиван политички дискурс, повећање транспарентности и јачање механизама и управљања њима, и то који умањују могућности корупције и омогућују боље функционисање државних институција, казао је Младен Маријанац, представник Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини.

Објављено у Новости

У оквиру пројеката ЕУ4АГРИ, ЕУ4АГРИ-Рецоверy и ЕУ4БусинессРецоверy, које финансира Европска унија, данас је објављен Јавни позив за додјелу бесповратних средстава инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа у Босни и Херцеговини.

Јавни позив за додјелу бесповратних средстава инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа – ЕУ4Агри

Кроз овај јавни позив, вриједан 3 милиона КМ, Европска унија подржат ће улагања у прерађивачке капацитете пољопривредно-прехрамбене индустрије кроз увођење иновација и развој нових и/или унапређење постојећих производа, маркетиншких алата, те осигурање континуитета пословања и сигурног и здравог радног окружења у БиХ. Крајњи рок за подношење пријава је 03. децембар 2021. године до 17:00 сати.

На јавни позив могу се пријавити обрти, предузетници, задруге и предузећа која се активно баве винарством, прерадом маслина, воћа, поврћа, млијека, меса, прерадом јаја, прерадом и конзервирањем рибе, прерадом житарица, гљива, зачинског биља, љекобиља и меда.

Средства подршке по једној пријави могу износити од 30.000 КМ до 300.000 КМ (без ПДВ-а). За сваки пројекат подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 35% укупног износа предложене инвестиције, док 65% трошкова инвестиције финансира Европска унија кроз овај јавни позив.

У наредном периоду бит ће организоване инфо сесије путем Фацебоок странице ЕУ4АГРИ. Тачан термин инфо сесија бит ће накнадно објављен.

Објављено у Новости

Новости

27.03.2024 Nakon informativnog predstavljanja održanog prošloga tjedna, objavljen je četvrti javni pozivu za do...
26.03.2024 Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK/KSB, u...
22.03.2024 Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo ugostio je predstavnike Vijeća mladih Federacije Bosne...
22.03.2024 J A V N I  P O Z I V ZA SUFINANSIRANJE RAZVOJNIH PROJEKATA PRIVREDNIH DRUŠTAVA   Javni ...
21.03.2024 Obavještenje o podnesenom zahtjevu za izdavanje prethodne vodne saglasnosti (pdf.)...
« Oktobar 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31