Министарство привреде / Новости

24 јун
2022

 

Ministarstvo privrede SBK izradilo promotivni letak “Kako otvoriti obrt”

U njemu su sadržani uslovi (opšti i posebni) za otvaranje obrta, kao i uslovi za obavljanje osnovnog, dopunskog i dodatnog zanimanja.

Ministarstvo privrede SBK dugo vremena radi na promociji otvaranja novih obrta, jer su obrti jedan od najvažniji segmenata razvoja privrede kantona, a čiji se broj iz dana u dan stalno povećava.

Jedan od glavnih razloga povećanja registracije novih obrta jeste i to što je Ministarstvo privrede SBK u zadnje vrijeme objavilo nekoliko Javnih poziva za postojeće, kao i za novoosnovane obrte u vidu start up programa pomoći, gdje je poticalo obrtnike na način uplate doprinosa, kao i uplatom plata u skladu sa svojim budžetom, što će raditi i u budućnosti.

 

LETAK (PREUZMI)

Ministarstvo privrede SBK je izradilo Vodič za buduće obrtnike. Osnovi cilj ovog Vodiča je da budući poduzetnici imaju sve informacije na jednom mjestu koje su im potrebne za osnivanje i registraciju obrta, te da se isti ohrabre na veoma važan iskorak, kako za njih, tako i za lokalnu zajednicu, Srednjobosanski kanton i državu. Treba napomenuti da na području Srednjobosanskog kantona ima veoma značajan broj registriranih obrta, koji zapošljavaju velik broj zaposlenika. 

Ministarstvo privrede pomaže privrednike sa područja našeg kantona u velikoj mjeri, u vidu poticaja za registrovane obrtnike. Ministarstvo privrede će shodno svojim mogućnostima, u skladu sa budžetom Srednjobosanskog kantona pomagati u sufinansiranju navedenih aktivnosti.

Vodič za buduće obrtnike

« Jun 2022 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30