Међународна сарадња

четвртак, 11 јул 2024 - Vlada SBK - KSB
четвртак, 11 јул 2024 10:07

Potpisan ugovor za projekt RECIRCLE

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i direktor društva Čistoća d.o.o. Zadar John Ivan Krstičević, kao predstavnik vodećeg partnera, u Zadru su potpisali ugovor za projekt RECIRCLE. Projekt je vrijedan vrijedan 2,32 milijuna eura, a financira se u sklopu programa Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027.

Partner projekta je Ured za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu SBK/KSB, dok su pored Čistoće d.o.o. Zadar kao vodećeg partnera, ostali partneri su, Agencija ZADRA NOVA, Grad Bihać, Općina Zeta te Čistoća d.o.o. Podgorica.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta sustava gospodarenja otpadom zajedničkom implementacijom načela kružnog i resursno učinkovitog gospodarstva.

Trajanje projekta je 30 mjeseci u toku kojih će na području Srednjobosanskog kantona biti nabavljeno deset reciklomata, provest će se pilot akcija odvojenog prikupljanja otpada u 500 kućanstava uz osiguranje infrastrukture za takvu vrstu prikupljanja otpada. Uz to, provest će se aktivnosti promocije i edukacije vezane za kružnu ekonomiju među djecom, kao i radionice za relevantne osobe koje se bave zbrinjavanjem otpada.

Објављено у Новости

 Међународна сарадњаMeđunarodna saradnja illustration

 

 

Међународнa сарадња Средњобосанског кантона има за циљ успостављање и унапређење сарадње са свим релевантним међународним и регионалним институцијама, амбасадама, економским представништвима, сродним агенцијама; учешћем у раду федералних, државних и међународних тијела и организација; активностима на извјештавању и анализирању по кантоналним и међународним програмским и стратешким документима; активностима на изради планова и програма укључивања невладиног сектора и грађана у демократске друштвене процесе у Кантону, те организацијом и планирањем других активности међународне сарадње. Поред тога, има за циљ потицање привредне, образовне, културне, научне и других облика сарадње. Кроз међународну сарадњу, односно сарадњу са међународним организацијама, другим регијама и тијелима желе се стећи нова знања и искуства о регионалном и привредном развоју, која се могу примијенити у Средњобосанском кантону. Циљ активне међународне сарадње је развити партнерске односе и мреже са појединим регијама Европске уније и других земаља, те кроз успостављену сарадњу иницирати, развијати и проводити заједничке пројекте и тако допринијети побољшању стања у појединим секторима Средњобосанског кантона.

 

КОРИСНИ ЛИНКОВИ:

Интерактивни портал за дијаспору БиХ 

ДИАСПОРАИНВЕСТ 

Амбасада Швицарске у БиХ

Амбасада Шведске у БиХ 

УНДП 

ИОМ

УСАИД

Центар за развој односа са БиХ