Кабинет Премијера

Tel.: 030-518-673

четвртак, 15 јун 2023 - Vlada SBK - KSB

Na osnovu člana 28. Zakona o notarim (Na osnovu člana 28. Zakona o notarima („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", broj 45/02) i Odluke o broju notara na području Srednjobosanskog kantona i njihovom službenom sjedištu („Službene novine Srednjobosanskog kantona", broj 1/03), Ministarstvo pravosuđa i uprave Srednjobosanskog kantona objavljuje

Javni natječaj za izbor notara sa službenim sjedištem na području SBK.

Објављено у Новости

U četvrtak, 15. 06. 2023. g. predstavnici institucija Islamske zajednice sa sjedištem u Travniku posjetili su premijera Srednjobosanskog kantona Tahira Lendu. Delegaciju su činili muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, predsjednik Medžlisa dr. Nermin Šušić, glavni imam dr. Salih-ef. Indžić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić i upravnik mr. Safet Durguti.
Delegacija je došla u posjetu Premijeru SBK povodom formiranja nove Vlade Srednjobosanskog kantona i uputila čestitke Premijeru i ministrima u Vladi SBK, te im zaželjeli puno uspjeha u budućem radu.
Takođe, delegacija se zahvalila Premijeru i Vladi SBK na administrativnoj podršci i finansijskoj pomoći vakufskim projektima i značajnijim vjersko-kulturnim i obrazovnim aktivnostima institucija Islamske zajednice u Srednjobosanskom kantonu.

Објављено у Новости
четвртак, 15 јун 2023 12:17

Čestitke u povodu Dana Općine Novi Travnik

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo čestitao je Dan općine Novi Travnik svim građanima Novog Travnika i napomenuo da u svim općinama Kantona trebamo graditi dobre uslove za ostanak mladih kroz otvaranje novih radnih mjesta i dobre plate, sve to kroz razvijanje kvalitetnih poslovnih zona.

Објављено у Новости