Сједнице 2018

среда, 09 јун 2021 - Vlada SBK - KSB

Министарство привреде Средњобосанског кантона покренуло је активности на изради Водича за стране инвеститоре под називом “Инвестирај у Средњобосански кантон”

 

Водич за стране инвеститоре “Инвестирај у Средњобосански кантон” први је водич овог типа у Средњобосанском кантону, те ће инвеститорима пружити јасне и приступачне информације о могућностима пословања.
Кроз презентацију инвестицијских пројеката по секторима и посредовање у комуникацији са надлежним институцијама, Министарство привреде Средњобосанског кантона жели подстаћи бржи раст привреде, равномјеран и одржив развој Средњобосанског кантона.
Водич објашњава кораке за почетак пословања и нуди свеобухватне информације о геостратешком положају, природним богатствима, атрактивним секторима, путној мрежи, трошковима пословања, предностима инвестирања, људским ресурсима, потребним дозволама, цијенама комуналних услуга за правне особе, опћинским комуналним таксама, инвестицијским локацијама, доприносима, порезима, регистрацији предузећа, релевантним законима у Средњобосанском кантону и Босни и Херцеговини.
У циљу представљања Средњобосанског кантона као мјеста повољног пословног амбијента представници Министарства привреде Средњобосанског кантона посјећују опћине и одржавају радне састанке са начелницима и помоћницима начелника. Кроз ове радне састанке прикупити ће се податци и информације које ће бити од значаја за израду овог документа.
Овим путем Министарство привреде Средњобосанског кантона захваљује се свим начелницима опћинина и њиховим сарадницима, који су узели активно учеће у изради Водича за стране инвеститоре “Инвестирај у Средњобосански кантон”, са жељом да истим ентузијазмом, одговорношћу и тимским радом сви заједно допринесемо што потпунијој и ефектнијој реализацији постављених циљева.

Објављено у Новости

У згради Владе СБК/КСБ данас је одржана Прва конституирајућа сједница Вијећа за развојно планирање и управљање развојем у СБК/КСБ, којом је предсједавао премијер Тахир Лендо, а учесници су били чланови Вијећа за развој –начелници/градоначелници опћина/градова у СБК/КСБ. Влада је донијела Одлуку о изради Стратегије развоја СБК/КСБ за раздобље 2021-2027. година, као интегрираног, мултисекторског стратешког документа, који дефинира јавне политике, интегрално усмјерава развој територије кантона и јединица локалне самоуправе. Носилац израде Стратегије развоја је Уред за еуропске интеграције, фондове, односе с јавношћу и квалитету према међународном стандарду, а учесници у процесу израде су министарства и друга тијела кантоналне управе, опћине и градови, Вијећа за развојно планирање и управљање развојем у СБК/КСБ, те социо-економски партнери.
Отварајући дискусију о Стратегији развоја, премијер Тахир Лендо је нагласио да је у свим елементима овог стратешког документа осигурана повезаност са стратешким планским документима виших нивоа власти у Босни и Херцеговини, документима из процеса ЕУ интеграција и глобалним циљевима одрживог развоја. Остављен је рок начелницима/градоначелницима да се очитују о Стратегији развоја 2021.-2027.година прије упућивања Влади и Скупштини СБК на усвајање.

Објављено у Новости

Новости

27.03.2024 Nakon informativnog predstavljanja održanog prošloga tjedna, objavljen je četvrti javni pozivu za do...
26.03.2024 Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK/KSB, u...
22.03.2024 Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo ugostio je predstavnike Vijeća mladih Federacije Bosne...
22.03.2024 J A V N I  P O Z I V ZA SUFINANSIRANJE RAZVOJNIH PROJEKATA PRIVREDNIH DRUŠTAVA   Javni ...
21.03.2024 Obavještenje o podnesenom zahtjevu za izdavanje prethodne vodne saglasnosti (pdf.)...
« Jun 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30