Kabinet Premijera

Tel.: 030-518-673

Petak, 14 Juli 2023 - Vlada SBK - KSB

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo ugostio je predstavnike kompanije „ESTA“ d. o. o., Busovača, direktora Tarika Talića i Ganga Chena, direktora kompanije „ChenXiong Mac-ELEC“ Co., Ltd., iz grada Wuxi, Južna provincija Jiangsu, Narodna Republika Kina.
Na sastanku se razgovaralo o unapređivanju poslovne saradnje kompanije iz Srednjobosanskog kantona „ESTE“ d.o.o. Busovača i kompanije iz Narodne Republike Kine. Kompanija „ChenXiong Mac-ELEC“ Co., Ltd. je izvozno orijentisana korporacija koja se uglavnom bavi ugovaranjem međunarodnih inženjerskih projekata, izvozeći kompletan set postrojenja i opreme. Kompanija se od osnivanja, gotovo deset godina, posvećuje kontinuiranom razvoju u oblasti električne energije, energije, posebno inženjerskih postrojenja čiste energije.

Objavljeno u Novosti*

Vlada SBK je usvojila zapisnike sa 4. redovne i 1. vanredne sjednice Vlade Srednjobosanskog kantona.

Objavljeno u Sjednice 2023
Petak, 14 Juli 2023 09:18

JAVNI OGLAS

Na osnovu člana 23. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine (Službene novine FBIH, broj: 49/05), člana 4. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Srednjobosanskom kantonu/ Kantonu Središnja Bosna ( "Službene novine SBK/KSB", broj: 7/19) i Zaključka Vlade SBK broj: 01-04.1-2368/2023/17 od 6. 4. 2023. godine, direktor Kantonalne uprave za građansku zaštitu objavljuje

JAVNI OGLAS za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme u Kantonalnoj upravi za civilnu zaštitu