Kabinet Premijera

Tel.: 030-518-673

Četvrtak, 09 Februar 2023 - Vlada SBK - KSB

Predstavnici Komisije za evropske integracije pri Skupštini Srednjobosanskog kantona: Ana Šindrić, predsjednica Komisije, Nedžad Orman, zamjenik predsjednice, i Senad Selimović, član Komisije, posjetili su Ured za evropske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu Srednjobosanskog kantona.
Sekretar Ureda Muhamed Softić razgovarao je s predstavnicima skupštinske Komisije za evropske integracije o Planu i programu rada Ureda za 2023. godinu, ali i o Izvještaju za prethodnu godinu.
Razgovaralo se i o koordinaciji i radu na aktivnostima s ciljem osiguranja adekvatnog nastavka preporuka EU-a u Srednjobosanskom kantonu, a kroz konkretne akcijske planove i mjere, ali i o koordiniranju aktivnosti unutar kantonalnih ministarstva i organa uprave u svrhu kvalitetnijeg i pravovremenog doprinosa Srednjobosanskog kantona prema aktivnostima koje je zadala Evropska komisija nakon dobivanja kandidatskog statusa, a koje se moraju ispuniti kako bi država počela zvanične pregovore za priključenje Evropskoj uniji.

Objavljeno u Novosti*

Na osnovu člana 5. i 6. Zakona o koncesijama (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj: 8/09, 6/13,9/15, 7/20 i 10/21) i Odluka Vlade SBK o pokretanju postupaka za dodjelu koncesije za izgradnju solarne elektrane „Vukeljići“ u općini Fojnica, broj: 01-11.7-602/23 od 26.01.2023. godine Ministarstvo privrede objavljuje 

JAVNI POZIV

za prikupljanje ponuda radi dodjele koncesija za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje fotonaponske elektrane lokalitet „Vukeljići“ u općini Fojnica (po samoinicijativnoj ponudi) – S 3/23

Objavljeno u Novosti*

Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 155. sjednice.

Na prijedlog Kantonalne direkcije za ceste, Vlada SBK je donijela Godišnji plan i program održavanja regionalnih cesta na području Srednjobosanskog kantona za 2023. godinu u ukupnoj vrijednosti od 3.240.000,00 KM. Zadužuje se Kantonalna direkcija za ceste da se obrati JP Ceste FBiH sa zahtjevom za kvalitetnije održavanje magistralnog putnog pojasa na području Srednjobosanskog kantona nakon prometnih nezgoda ili drugih nezgoda na cestama.

Objavljeno u Sjednice 2023