Uprava za šumarstvo / Novosti

Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023 - Vlada SBK - KSB

U skladu sa članom 14.a Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH2 broj 39/14, 59/22) u svrhu pripreme nabavke i informisanja subjekata o svojim planovima i zahtjevima u vezi s nabavkom pod rednim brojem 27. plana nabavki (Profesionalna sredstava i pribor za čišćenje i održavanje higijene), provodi se analiza tržišta.

Prethodna provjera tržišta (preuzimanje dokumentacije)

Objavljeno u Planovi nabava

Na osnovu Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava zaključenim sa Ministarstvom privrede Srednjobosanskog kantona, Bosna Bank International d.d. Sarajevo objavila je Javni poziv privrednim društvima i obrtnicima sa područja Srednjobosanskog kantona za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Finansijska sredstva namijenjena su za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veća iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje, povećanje izvoza, te umanjenje negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom i širenjem virusa COVID-19.

Minimalni rok otplate je do 12 mjeseci, a maksimalan rok otplate je 60 mjeseci, uključujući grace-period do najviše 6 mjeseci.

Finansiranja se odobravaju uz profitnu stopu od 2,50%, a naknada za obradu finansiranja je 1,00%.

Subvencija se obračunava kao 75% ugovorene i plaćene profitne marže, zaokruženo na dvije decimale, po stopi od 1,88%.

Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva i u toku javnog poziva mogu se dobiti pozivom na telefone: 030 260-158, 260-122 ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama na adresu Bosna Bank International d.d. Sarajevo - Podružnica Bugojno, Zlatnih ljiljana bb, Bugojno ili elektronski na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Javni poziv i više informacija o ovoj ponudi dostupno je na web stranici: https://bbi.ba/documents/2023/BBI_SBK_JAVNI_POZIV_2023_WEB.pdf

JAVNI POZIV (preuzimanje dokumentacije)

Objavljeno u Novosti