Kabinet Premijera

Tel.: 030-518-673

Četvrtak, 07 Mart 2024 - Vlada SBK - KSB

Danas su predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić održali radni sastanak s premijerom Vlade Srednjobosanskog kantona Tahirom Lendom i ministrima u Vladi Srednjobosanskog kantona te predsjedavajućim Skupštine Srednjobosanskog kantona Draženom Matišićem.
Na sastanku se razgovaralo o razvojnim projektima od izuzetne važnosti za Srednjobosanski kanton i Bosnu i Hercegovine, kao što su projekti obnovljivih izvora električne energije, Brza cesta (Lašva – Bihać) i projekt „Plava voda“.
Razgovaralo se i o stjecanju uslova za otvaranje pregovora za pristup Evropskoj uniji, putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, odnosno procesu integracija koje za Bosnu i Hercegovinu počinju u narednom periodu.

Objavljeno u Novosti*

U objektu rodne kuće Ive Andrića u Travniku održavan je radno-konsultativnog sastanak na čijem dnevnom red je bila analiza funkcionisanja postojećih baza podataka u vezi sprječavanja korupcije („Registar imenovanih lica i Registar zaposlenih u javnim ustanovama SBK/KSB“).

Navedeni sastanak je dio realizacije zacrtanih obaveza iz Strategije Vlade SBK/KSB za sprječavanje korupcije za period 2021-2025.god. i pratećeg Akcionog plana za realizaciju Strategije. Razgovaralo se i o procesu digitalizacije registra, odnosno obnavljanjem i uvođenjem novih elemenata koji bi bili sadržani u registaru, a krajnji cilj je poduzimanje mjera i radnji neophodnih za neometano funkcionisanje registara.
Sastanku su prisustvali Koordinator i članovi Tima za spriječavanje korupcije, predstavnici Ureda za evropske integracije SBK/KSB, spoljni saradnik Tima za informaciono-tehničku podršku Fatmir Milanović.

Objavljeno u Novosti*

Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 35. sjednice.

Objavljeno u Sjednice 2024

Obavještavamo sve registrovane privrednike iz tekstilne, drvoprerađivačke, metaloprerađivačke industrije da će se 16.04.2024.godine održati 25. Međunarodni sajam privrede u Mostaru. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Hrvatska.

 

U skladu sa dosadašnjom praksom, i ove godine će Ministarstvo privrede SBK/KSB izdvojiti sredstva za finansiranje učešća privrednika sa područja našeg kantona.
Ovim putem pozivamo sve zainteresovane privrednike koji žele da učestvuju na pomenutom sajmu, da nam se jave putem maila.
Kontakt mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Objavljeno u Novosti*