Kabinet Premijera

Tel.: 030-518-673

Četvrtak, 22 Februar 2024 - Vlada SBK - KSB
Četvrtak, 22 Februar 2024 15:29

NARANDŽASTO UPOZORENJE ŠIROM ZEMLJE

Objavljeno u Novosti*

Naime, radi se o posjeti turske poduzetnice i osnivača kompanije C2B - Care for Beauty, Sehzan Secen, zatim generalnog sekretara Centra za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom BIGMEV Cenite Kocaman, kao i njihovog projekt menadžera Nadisa Cetina.

BIGMEV radi na uspostavljanju i održavanju prijateljskih, ekonomskih i kulturnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Turske. Cilj ovog centra je zapravo povećanje priliva stranih i direktnih investicija u Bosnu i Hercegovinu, kao i zapošljavanje i proširenje međusobne trgovine.

Ovom prilikom ministar i njegovi saradnici, zajedno sa gostima iz Turske, posjetili su kompanije „Pharmamed“ d.o.o. Travnik i „Ovnak“ d.o.o. Vitez, te održali konstruktivne sastanke sa direktorima navedenih firmi Sanjinom Kotlicom i Valentinom Kafadarom.

Objavljeno u Novosti*
Četvrtak, 22 Februar 2024 15:24

Saopštenje sa 34. sjednice Vlade SBK - 2024.g.

Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 33. sjednice.

Objavljeno u Sjednice 2024

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Jajce, Bugojno, Gornji Vakuf i Donji Vakuf su posjetili Premijera Srednjobosanskog kantona Tahira Lendu. Tom prilikom održan je kratki sastanak gdje su predstavnici Medžlisa Islamske zajednice iz gore navedenih općina prezentirali kampanju pod nazivom „Kupujmo bosansko“.


Kroz kampanje na društvenim mrežama i web stranicama te promocijama kroz razne aktivnosti se vrši edukacija potrošača o prednostima kupovine bosanskih prodizvoda. Kroz ovu kampanju želi se podići svijest o prednostima kupovine domaćih proizvoda te istaknuti važnost podrške lokalnim proizvođačima, što će imati pozitivan utjecaj na rast i razvoj bosanskohercegovačke privrede. Glavni cilj nam je razviti svijest o važnosti kupovine i konzumiranja domaćih proizvoda među potrošačima svih dobnih skupina.

Objavljeno u Novosti*