Kabinet Premijera

Tel.: 030-518-673

Ponedjeljak, 08 Januar 2024 - Vlada SBK - KSB
Ponedjeljak, 08 Januar 2024 13:05

Zahtjev za izdavanje obnovljene okolišne dozvole

Kantonalno ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova u skladu s članom 40. i članom 88. Zakona o zaštiti okoliša („Službene novine Federacije BiH“, broj: 15/21) obavještava zainteresovane strane i jedinicu lokalne samouprave Travnik o podnesenom zahtjevu za izdavanje rješenja o obnovljenoj okolišnoj dozvoli operatoru „Bajra“ d.o.o. Travnik, za za pogone i postrojenja klaonice i prerade mesa.

Zahtjev za izdavanje obnovljene okolišne dozvole dostupan je na uvid u prostorijama Kantonalnog ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova – odjel okoliša, ulica Prnjavor 16, soba broj 21. i na web stranici Vlade www.sbk-ksb.gov.ba i, pod link www.min.prostorno.sbk-ksb.gov.ba  /okolišna dozvola/javne rasprave i javni uvid.

Primjedbe, sugestije i mišljenja na Zahtjev mogu se dostaviti u pisanoj formi u roku od 30 dana od dana objave na web stranici,  na adresu: Prnjavor 16. Travnik.

Zahtjev za izdavanje obnovljene okolišne dozvole (preuzimanje dokumentacije).

Objavljeno u Novosti*

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo održao je radni sastanak s novoimenovanim direktorom Elči Ibrahim-pašine medrese, Travnik, dr. Kemalom Avdagićem, imenovanim za mandatni period 2024. – 2028. godine.
Sastanku su prisustvovali i mr. Dževdet Šošić, pomoćnik direktora za nastavu, te muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović. Na radnom sastanaku se razgovaralo o planovima i Programu rada Elči Ibrahim-pašine medrese, Travnik, za 2024. godinu, ali i ostvarenim ciljevima i aktivnostima iz prethodne godine.
Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo uputio je čestitku novoizabranom direktoru dr. Kemalu Avdagiću.

Objavljeno u Novosti*