Ministarstvo prostornog uređenja / Novosti

Srijeda, 20 Prosinac 2023 - Vlada SBK - KSB

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo ugostio je Ćamila Durakovića, potpredsjednika Republike Srpske. Zvaničnoj posjeti, odnosno sastanku prisustvovali su i ministri u Vladi SBK-a, ministar Advan Akeljić, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ministar Amir Šećibović, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova, i ministar Sedžad Milanović, Ministarstvo privrede.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u Kantonu, saradnji Srednjobosanskog kantona i općina koje se naslanjaju na Republiku Srpsku, ali i ostalih općina Kantona, s Republikom Srpskom. Razgovaralo se i o planovima i aktivnostima Vlade Srednjobosanskog kantona za 2024. godinu, te o realizaciji planiranih projekata i programa.

Objavljeno u Novosti

Sabor Kantona Središnja Bosna je na IX. sjednici održanoj 19. prosinca 2023.godine, usvojio Proračun Kantona Središnja Bosna za 2024.godinu i Zakon o izvršenju Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2024. godinu.

Proračun Kantona Središnja Bosna za 2024. godinu je usvojen u iznosu od 356.655.622 KM, usvojeni Proračuna KSB za 2024. godinu sadrži niz razvojnih i ključnih projekata, takođe i socijalnih mjera.

Tokom 2024. godine ekonomska i fiskalna politika Vlade Kantona Središnja Bosna bit će usmjeren na poboljšanje institucionalnog okvira u skladu sa sustavom financijskog upravljanja i kontrole osigurat će fiskalnu disciplinu i učinkovito pružanje javnih usluga.

Objavljeno u Novosti - sabor