Ministarstvo prostornog uređenja / Novosti

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i direktor društva Čistoća d.o.o. Zadar John Ivan Krstičević, kao predstavnik vodećeg partnera, u Zadru su potpisali ugovor za projekt RECIRCLE. Projekt je vrijedan vrijedan 2,32 milijuna eura, a financira se u sklopu programa Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027.

Partner projekta je Ured za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu SBK/KSB, dok su pored Čistoće d.o.o. Zadar kao vodećeg partnera, ostali partneri su, Agencija ZADRA NOVA, Grad Bihać, Općina Zeta te Čistoća d.o.o. Podgorica.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta sustava gospodarenja otpadom zajedničkom implementacijom načela kružnog i resursno učinkovitog gospodarstva.

Trajanje projekta je 30 mjeseci u toku kojih će na području Srednjobosanskog kantona biti nabavljeno deset reciklomata, provest će se pilot akcija odvojenog prikupljanja otpada u 500 kućanstava uz osiguranje infrastrukture za takvu vrstu prikupljanja otpada. Uz to, provest će se aktivnosti promocije i edukacije vezane za kružnu ekonomiju među djecom, kao i radionice za relevantne osobe koje se bave zbrinjavanjem otpada.

U općini Gornji Vakuf-Uskoplje, dana 22.7.2024. godine započet će postupak izlaganja na javni uvid podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta za sve nekretnine koje se nalaze u katastarskoj općini Pajić Polje, općina Gornji Vakuf-Uskoplje.

PDF