Kantonalna uprava za branitelje / Budžet

Utorak, 21 Rujan 2021 - Vlada SBK - KSB

Tim za izradu Strategije za mlade ŽSB na sastanku održanom u ponedjeljak 20.9.2021. godine u Travniku, napravio je dodatnu analizu potrebne strukture i sadržaja Strategije za mlade i predložene i usvojene Strategije za mlade u formi nacrta koji je predložila zastupnica Suzana Krišto.

Predsjednica radnog tima Suzana Krišto upoznala je članove radnog tima o uspostavljenoj suradnji sa NDI i njihovoj potpori izradi prijedloga Strategije.
Na temelju istraživanja potreba i mjera, moći ćemo kreirati i nove Zakonske okvire koji će omogućiti ostvarivanje prava na bolje obrazovanje, stipendiranje, rad i zapošljavanje, poduzetništvo te sve oblasti u društveno-političkom angažmanu.

Sve institucije vlasti ŽSB trebaju zajedno raditi na poboljšanju položaja mladih.

U Županiji Središnja Bosna do sada nije kreiran ni usvojen niti jedan strateški dokument za mlade, te bi ovaj dokumet predstavljao prvu strategiju za mlade kantona Središnja Bosna.Strategija za mlade ŽSB će uzeti u obzir ciljeve i mjere definirane kantonalnom Strategijom razvoja i bit će usklađena sa aktivnostima sa viših razina vlasti i institucija koje su nadležne za ključne oblasti važne za život mladih na području ŽSB.

Objavljeno u Novosti - sabor