Srijeda, 29 Svibanj 2024 - Vlada SBK - KSB

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova u suradnji s Uredom za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu SBK/KSB pripremili su i aplicirali projekt „Pametno odlaži, prirodu osnaži" na javni konkurs za dodjelu sredstava Federalnog fonda za zaštitu okoliša Federacije BIH.

 

Odlukom o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i potpisivanjem ugovora između Fonda i Ministarstva kreće se u implementaciju ovoga projekta vrijednog 300.000, 00 KM od kojih Fond financira 60% vrijednosti. Projekt će doprinijeti unaprjeđenju odvojenog prikupljanja otpada kroz postavljanje reciklomata na javnim površinama općina Srednjobosanskog kantona. Cilj je osvještavanje građana, posebno mladih o potrebi upravljanja otpadom i recikliranja, a u ovome slučaju mogu imati i direktne koristi jer će navedeni uređaji nuditi nagradu kao poticaj na upotrebu i prikupljanje ambalaže na ovaj način. Realizacija aktivnosti planirana je tijekom sljedećih 12 mjeseci.

Objavljeno u Novosti

Smjernice ekonomske i fiskalne politike KSB za razdoblje 2025. – 2027., koje je donjela Vlada KSB na 45. sjednici, održanoj 23. svibnja 2024. godine.

Smjernice ekonomske i fiskalne politike KSB za razdoblje 2025. – 2027. (.pdf)

 

pristup informacijama

Search