Novosti / Obavještenja

27 Maj
2021

Saopštenje sa 85. sjednice Vlade SBK - 2021.g. 

     Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 84. sjednice.
1. Na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave, Vlada SBK je dala suglasnost na Pravilnik o poslovanju i vođenju evidencije u pravobranilaštvu i Pravilnik o službenoj iskaznici pravobranitelja i njegovog zamjenika u Kantonalnim i općinskim pravobraniteljstvima.
2. Date su i slijedeće saglasnosti, a na prijedlog Ureda za javne nabavke za potrebe korisnika Budžeta Srednjobosanskog kanton:
Saglasnost na Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ureda za javne nabavke za potrebe korisnika Budžeta Srednjobosanskog kantona. Izmjene i dopune Pravilnika se odnose na visoko obrazovanje za postavljanje državnih službenika, a u skladu sa ranije donesenim Zaključkom Vlade SBK.
-Saglasnost na Pravilnik o postupku direktnog sporazuma Ureda za javne nabavke za potrebe korisnika Budžeta Srednjobosanskog kantona. Ovim Pravilnikom pobliže se definira planiranje, priprema i provođenje postupka javnih nabavki putem direktnog sporazuma.
- Saglasnost Uredu za javne nabavke za potrebe korisnika Budžeta Srednjobosanskog kantona za preuzimanje poslova javnih nabavki od svih korisnika Budžeta Srednjobosanskog kantona, u skladu sa nadležnostima Ureda definiranim navedenom Uredbom.
Suglasnost Uredu za javne nabavke za pokretanje postupka za prijema državnog službenika u Ured za javne nabavke za potrebe korisnika Budžeta Srednjobosanskog kantona, odnosno prijem stručnog savjetnika za provedbu javne nabavke, jedan izvršitelj.
-Na prijedlog Ministarstva finansija, Vlada SBK je donijela Odluku o usvajanju smjernica ekonomske i fiskalne politike Srednjobosanskog kantona za period 2022.-2024.. Ekonomska i fiskalna politika Vlade Kantona Središnja Bosna u srednjem roku, usmjerit će se prije svega na očuvanje fiskalne stabilnosti Kantona, na visoko-kvalitetne investicije, privlačenjem sredstava iz EU fondova, učinkovite strukturne reforme, te jačanje kapaciteta i efikasnosti javne uprave u oblikovanju i provedbi javnih politika i projekata, a posebno poboljšanje efikasnosti pravosuđa, povećanje transparentnosti i borbe protiv korupcije. Koordinacija gospodarskih politika i politika zapošljavanja, ključan je element strategije oporavka
3. Ministarstvo privrede je predložilo, a Vlada SBK donijela slijedeće odluke:
- Odluka o raspodjeli sredstava Regionalnoj ekonomskoj zajednici „REZ“ d.o.o. Zenica, odlukom se izdvaja iznos od 70.000,00 KM za sufinansiranje projekata koje realizuje zajedno sa Vladom SBK, privrednim društvima i obrtnicima sa područja Srednjobosanskog kantona.
4. Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava kapitalnih transfera za 2021.godinu. Ovom Odlukom odobrava se Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava kapitalnih transfera- za poticaj povratku prognanika,obnovi i razvitku za 2021.godinu, Iznos kapitalnih sredstava za poticaj povratku prognanika,obnovi i razvitku za projekte u 2021.godini iznosi 521.500,00 KM

 -Služba za zajedničke poslove je predložila, a Vlada SBK donijela Odluku o davanju saglasnosti za pokretanje postupka javne nabavke za izradu premjera i predračuna radova za rekonstrukciju krova, izrade fasade i ugradnje stolarije na zgradi Vlade (Aleja Konzula u Travniku) gdje je smješten MUP, procijenjena vrijednost nabave bez PDV-a: do 5.000,00 KM.

-Vlada SBK je na prijedlog Stručne službe Vlade donijela Zaključak kojim zadužuje Službu za zajedničke poslove pripremi tekst javnog oglasa za prijem volontera u kantonalnim tijelima vlasti za 2021. godinu, kao i prijedlog rješenja o imenovanju članova komisije za provođenje navedenog oglasa.
-Vlada SBK je dala suglasnost na prijem zaposlenika u Službi za zajedničke poslove SBK.

pogledano 1052 puta

Novosti

21.10.2021 Evropski pokret u Bosni i Hercegovini ove godine obilježava 15. godišnjicu osnivanja i rada. Tim pov...
15.10.2021 Predmet poziva je prikupljanje zahtjeva privrednih društava i obrtnika koji posluju na području Sred...
15.10.2021 Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 99. sjednice. Na prijedlog Ministarstva finansija, Vlada SBK je d...
12.10.2021 Nakon provedene procedure iz Javnog poziva za odabir korisnika sredstava sa pozicije “Subvencije pri...
11.10.2021 Nakon provedenog Javnog poziva za prikupljanje ponuda za odabir banke za plasiranje kreditne linije ...
« Oktobar 2021 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub NED
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Igor - Small icon-NOVA 1 (002).jpg