Ponedjeljak, 27 Septembar 2021 - Vlada SBK - KSB

Poštovani turistički djelatnici, poštovani turisti, čestitam vam 27.setembar- Svjetski dan turizma. Cijeli svijet slavi ovaj dan kako bi se ukazalo na važnost turizma.
Turizam ima moć jačanja destinacija, poslovanja, pogleda na svijet, i može se reći da predstavlja jednu od najznačajnijih aktivnosti 21.stoljeća. Njegov poseban značaj ogleda se u promjenama koje donosi društvu, a to je povezivanje ljudi i upoznavanje različitih kultura.

2021. je godina u kojoj se turistički djelatnici bore sa pandemijom korona virusa. Nadamo se da je i posljednja takva godina. Imajući u vidu ovu činjenicu, Ministarstvo privrede SBK je kroz donošenje zakonske regulative i kroz dodjelu nepovratnih finansijskih sredstava, nastojalo olakšati subjetima koji se bave turističkom djelatnošću.

Posebno se zahvaljujem turistima koji su Bosnu i Hercegovinu odabrali kao svoju turističku destinaciju. Vjerujemo da su uživali u njenoj kulturnoj i prirodnoj baštini i gostoprimstvu domaćina. Oni su ambasadori BiH turizma, ambasadori svega dobrog i lijepog što turizam donosi u živote svih ljudi.

Objavljeno u Novosti*
Ponedjeljak, 27 Septembar 2021 09:52

EU Info Centar