Utorak, 09 Novembar 2021 - Vlada SBK - KSB
Utorak, 09 Novembar 2021 14:49

Sazvana 103. sjednica Vlade SBK - 2021.g.

Na osnovu člana 28. Zakona o Vladi Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj: 5/03 – pročišćeni tekst i 14/03) i člana 9. Poslovnika o radu Vlade Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj 12/16 – prečišćeni tekst),

S A Z I V A M
103. sjednicu Vlade Srednjobosanskog kantona, za četvrtak, 11.11.2021.godine, u 9 sati

Objavljeno u Sjednice 2021

U cilju podrške projektnih aktivnosti u lokalnim zajednicama na području Srednjobosanskog kantona, ministar Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić 08.11.2021.godine u općini Jajce potpisao je tri Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava.

Potpisivanje Ugovora izvršeno je u kabinetu načelnika općine Jajce, a sredstva su osigurana na osnovu Odluka Vlade Srednjobosanskog kantona o raspodjeli dijela sredstava sa pozicija “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - poticaji privredi”, “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - sufinansiranje projekata zaštite i unapređenja okoliša te razvojnih projekata” i “Tekući transferi neprofitnim organizacijama - sufinansiranje projekata zaštite i unapređenja okoliša te razvojnih projekata” - interventna sredstava.

Ugovore o implementaciji odobrenih sredstava sa načelnikom općine Jajce Edinom Hozanom potpisao je ministar Nisvet Hrnjić za projekte Izgradnje saobraćajnice u industrijskoj zoni Bage - 70.000,00 KM i sufinansiranje projekta izgradnje javne rasvjete na na Malom Plivskom jezeru - 20.000,00 KM.

Pored toga, resorni ministar podržao je sufinansiranje projekta sanacije i asfaltiranja puta u MZ Kruščica sa 30.000,00 KM i sufinansiranje projekta održavanja riječnih korita i čišćenje vodenih nanosa i mulja u plavim područjima, industrijskim zonama i turističkim lokacijama sa 10.000,00 KM.

Ugovori za realizaciju ovih projekata potpisni su sa predsjednikom MZ Krušćica Mirzadom Nešustom i predsjednikom Sportskog ronilačkog kluba Shark Safetom Karadžićem.

 

Objavljeno u Novosti*

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo primio je predstavnike Karate kluba „Travnik GS-TMT“, s takmičarima.

Objavljeno u Novosti*

 

pristup informacijama

Search