Ministarstvo privrede / Javno-privatno partnerstvo

Petak, 12 Novembar 2021 - Vlada SBK - KSB

Na osnovu člana 58. Poslovnika Skupštine Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj 3/04, 6 / 13 i 16/20),

S A Z I V A M

XXIII. sjednicu Skupštine Srednjobosanskog kantona za dan 22.11. 2021. godine (ponedjeljak), s početkom u 10 ,00 sati, u sali Internacionalnog Univerziteta Travnik Aleja Konzula - Meljanac bb.

Objavljeno u Novosti - skupština

BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
KANTON SREDIŠNJA BOSNA/SREDNJOBOSANSKI KANTON
MINISTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA, GRAĐENJA,
ZAŠTITE OKOLIŠA, POVRATKA I STAMBENIH POSLOVA

Broj:07-30-1-7747/21

Travnik: 8.11.2021. godine

Na osnovu člana 23. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH , broj 49/05) i Zaključka Vlade Srednjobosanskog kantona broj:01-04.1-2612/2021-27 od 15.04.2021. godine, ministar ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova objavljuje

JAVNI OGLAS
za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme u ministarstvu prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova

I. Naziv i pozicija radnog mjesta

1. Viši referent za administrativne poslove u odjelu zaštite okoliša – 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: poslovi uredskog i arhivskog poslovanja, obrada materijala na računaru (prijepis tekstova i tabela), vođenje i ažuriranje baze podataka, izrada izvješća i drugih akata o podacima iz baze podataka, kopiranje i umnožavanje materijala za potrebe odjela, obavlja i druge operativno tehničke poslove koji spadaju u djelokrug navedenog radnog mjesta po nalogu ministra i rukovoditelja ustrojstvene jedinice.
Pored općih uvjeta propisanih članom 24. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji BiH (državljanstvo BiH, punoljetnost, opća zdravstvena sposobnost, da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u Federaciji odnosno BiH i da nije obuhvaćen odredbom člana IX 1. Ustava BiH), kandidati trebaju ispunjavati i posebne uvjete predviđene Pravilnikom o unutarnjem ustroju Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova i to:
- SSS – IV. stupanj: upravno administrativna, ekonomska, gimnazija
- poznavanje rada na računaru
- položen stručni ispit
- najmanje 10 mjeseci radnog staža nakon stjecanja srednje stručne spreme

II. Spisak potrebnih dokumenata
Uz prijavu na Javni oglas, koja treba sadržavati kraću biografiju i kontakt podatke (adresa stanovanja i broj telefona) potrebno je priložiti sljedeće dokumente (original ili ovjerene fotokopije)
- uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci)
- izvod iz matične knjige rođenih
- diplomu o završenoj stručnoj spremi
- dokaz o radnom stažu – uvjerenje porezne ispostave o radnom stažu / osiguranju ili
uvjerenje zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO/MIO) s obaveznim uvjerenjem o dešifraciji zanimanja.
- dokaz o poznavanju rada na računaru - uvjerenje/certifikat od ovlaštene institucije
- ovjerenu izjavu da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja javnog oglasa nije
otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou
vlasti u Federaciji, odnosno Bosni i Hercegovini
- ovjerenu izjavu da nije obuhvaćen odredbom članka IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine
- uvjerenje o položenom stručnom ispitu iz čanka 31. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Napomena:
U radni odnos može biti primljen kandidat koji nema položen stručni ispit, ali je isti dužan položiti kako je to predviđeno članom 32. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji BiH („Sl. novine FBiH, broj:49/05).
Dokaz o zdravstvenoj sposobnosti kandidati nisu dužni priložiti uz prijavu na javni oglas, već će se navedeni dokaz dostaviti po konačnosti rješenja o prijemu u radni odnos.

III. Rok trajanja oglasa i adresa za podnošenje prijave:
Javni oglas ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim listovima: „Dnevni avaz“, „Oslobođenje“, „ Dnevni list“ i objavit će se na web stranici Vlade SBK.
Prijave na javni oglas s traženom dokumentacijom dostaviti lično ili poštom preporučeno na adresu: Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova, Prnjavor 16a, 72270 Travnik.
Prijave se dostavljaju u zatvorenoj koverti s naznakom „Prijava na javni oglas za prijem namještenika - NE OTVARATI“.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

 


MINISTAR
Amir Šečibović, prof.

 

Objavljeno u Novosti*

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona u 2021.godini podržalo je 78 start-up biznisa, a za tu namjenu izdvojeno je 132.000,00 KM iz Budžeta Vlade Srednjobosanskog kantona.

Objavljeno u Novosti*

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona u 2021.godini podržalo je 78 start-up biznisa, a za tu namjenu izdvojeno je 132.000,00 KM iz Budžeta Vlade Srednjobosanskog kantona.

Premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir Ledno održao je radni sastanak sa novim rukovodstvom Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Na sastanku su prisustvovali članovi Izvršnog odbora Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik akademik Muris Čičić i potpredsjednik akademik Mirko Pejanović.
Na sastanku se razgovaralo o mogućoj saradnji sa ANUBIH i Vlade Srednjobosanskog kantona, ali i sa društvenim i privrednim subjektima na području Srednjobosanskog kantona.

Objavljeno u Novosti*

Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 102. sjednice.

Objavljeno u Sjednice 2021
« Novembar 2021 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub NED
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30