Сједнице Владе СБК / КСБ

Članci poređani po datumu: четвртак, 27 мај 2021 - Vlada SBK - KSB

Влада СБК је усвојила Записник са 84. сједнице.
1. На приједлог Министарства правосуђа и управе, Влада СБК је дала сугласност на Правилник о пословању и вођењу евиденције у правобранилаштву и Правилник о службеној исказници правобранитеља и његовог замјеника у Кантоналним и опћинским правобранитељствима.
2. Дате су и слиједеће сагласности, а на приједлог Уреда за јавне набавке за потребе корисника Буџета Средњобосанског кантон:
Сагласност на Правилник о измјени и допуни Правилника о унутрашњој организацији Уреда за јавне набавке за потребе корисника Буџета Средњобосанског кантона. Измјене и допуне Правилника се односе на високо образовање за постављање државних службеника, а у складу са раније донесеним Закључком Владе СБК.
-Сагласност на Правилник о поступку директног споразума Уреда за јавне набавке за потребе корисника Буџета Средњобосанског кантона. Овим Правилником поближе се дефинира планирање, припрема и провођење поступка јавних набавки путем директног споразума.
- Сагласност Уреду за јавне набавке за потребе корисника Буџета Средњобосанског кантона за преузимање послова јавних набавки од свих корисника Буџета Средњобосанског кантона, у складу са надлежностима Уреда дефинираним наведеном Уредбом.
Сугласност Уреду за јавне набавке за покретање поступка за пријема државног службеника у Уред за јавне набавке за потребе корисника Буџета Средњобосанског кантона, односно пријем стручног савјетника за проведбу јавне набавке, један извршитељ.
-На приједлог Министарства финансија, Влада СБК је донијела Одлуку о усвајању смјерница економске и фискалне политике Средњобосанског кантона за период 2022.-2024.. Економска и фискална политика Владе Кантона Средишња Босна у средњем року, усмјерит ће се прије свега на очување фискалне стабилности Кантона, на високо-квалитетне инвестиције, привлачењем средстава из ЕУ фондова, учинковите структурне реформе, те јачање капацитета и ефикасности јавне управе у обликовању и проведби јавних политика и пројеката, а посебно побољшање ефикасности правосуђа, повећање транспарентности и борбе против корупције. Координација господарских политика и политика запошљавања, кључан је елемент стратегије опоравка
3. Министарство привреде је предложило, а Влада СБК донијела слиједеће одлуке:
- Одлука о расподјели средстава Регионалној економској заједници „РЕЗ“ д.о.о. Зеница, одлуком се издваја износ од 70.000,00 КМ за суфинансирање пројеката које реализује заједно са Владом СБК, привредним друштвима и обртницима са подручја Средњобосанског кантона.
4. Министарство просторног уређења, грађења, заштите околиша, повратка и стамбених послова је предложило, а Влада СБК донијела Одлуку о усвајању програма утрошка средстава са критеријима расподјеле средстава капиталних трансфера за 2021.годину. Овом Одлуком одобрава се Програм утрошка средстава с критеријима расподјеле средстава капиталних трансфера- за потицај повратку прогнаника,обнови и развитку за 2021.годину, Износ капиталних средстава за потицај повратку прогнаника,обнови и развитку за пројекте у 2021.години износи 521.500,00 КМ

-Служба за заједничке послове је предложила, а Влада СБК донијела Одлуку о давању сагласности за покретање поступка јавне набавке за израду премјера и предрачуна радова за реконструкцију крова, израде фасаде и уградње столарије на згради Владе (Алеја Конзула у Травнику) гдје је смјештен МУП, процијењена вриједност набаве без ПДВ-а: до 5.000,00 КМ.

-Влада СБК је на приједлог Стручне службе Владе донијела Закључак којим задужује Службу за заједничке послове припреми текст јавног огласа за пријем волонтера у кантоналним тијелима власти за 2021. годину, као и приједлог рјешења о именовању чланова комисије за провођење наведеног огласа.
-Влада СБК је дала сугласност на пријем запосленика у Служби за заједничке послове СБК.

Објављено у Новости

Новости

21.10.2021 Evropski pokret u Bosni i Hercegovini ove godine obilježava 15. godišnjicu osnivanja i rada. Tim pov...
15.10.2021 Predmet poziva je prikupljanje zahtjeva privrednih društava i obrtnika koji posluju na području Sred...
15.10.2021 Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 99. sjednice. Na prijedlog Ministarstva finansija, Vlada SBK je d...
12.10.2021 Након проведене процедуре из Јавног позива за одабир корисника средстава са позиције “Субвенције при...
11.10.2021 Након проведеног Јавног позива за прикупљање понуда за одабир банке за пласирање кредитне линије уз ...
« Maj 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31