Sjednice Vlade SBK / KSB

Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 27 Svibanj 2021 - Vlada SBK - KSB
Četvrtak, 27 Svibanj 2021 13:23

Priopćenje sa 85. sjednice Vlade KSB - 2021.g.

Vlada KSB je usvojila Zapisnik sa 84. sjednice.
1. Na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave, Vlada KSB je dala suglasnost na Pravilnik o poslovanju i vođenju evidencije u pravobranilaštvu i Pravilnik o službenoj iskaznici pravobranitelja i njegovog zamjenika u Kantonalnim i općinskim pravobraniteljstvima.
2. Date su i slijedeće suglasnosti, a na prijedlog Ureda za javne nabave za potrebe korisnika Proračuna Srednjobosanskog kanton:
Suglasnost na Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Ureda za javne nabave za potrebe korisnika Proračuna Kantona Središnja Bosna. Izmjene i dopune Pravilnika se odnose na visoko obrazovanje za postavljanje državnih službenika, sukladno sa ranije donesenim Zaključkom Vlade KSB.
-Suglasnost na Pravilnik o postupku direktnog sporazuma Ureda za javne nabave za potrebe korisnika Proračuna Kantona Središnja Bosna. Ovim Pravilnikom pobliže se definira planiranje, priprema i provođenje postupka javne nabavke putem izravnog sporazuma.
- Suglasnost Uredu za javne nabave za potrebe korisnika Proračuna Kantona Središnja Bosna za preuzimanje poslove javne nabave od svih korisnika Proračuna Kantona Središnja Bosna, sukladno sa nadležnostima Ureda definiranim navedenom Uredbom.
Suglasnost Uredu za javne nabave za pokretanje postupka za prijema državnog službenika u Ured za javne nabave za potrebe korisnika Proračuna Kantona Središnja Bosna, odnosno prijem stručnog savjetnika za provedbu javne nabave, jedan izvršitelj.
-Na prijedlog Ministarstva financija, Vlada KSB je donijela Odluku o usvajanju smjernica ekonomske i fiskalne politike Kantona Središnja Bosna za period 2022.-2024.. Ekonomska i fiskalna politika Vlade Kantona Središnja Bosna u srednjem roku, usmjerit će se prije svega na očuvanje fiskalne stabilnosti Kantona, na visoko-kvalitetne investicije, privlačenjem sredstava iz EU fondova, učinkovite strukturne reforme, te jačanje kapaciteta i efikasnosti javne uprave u oblikovanju i provedbi javnih politika i projekata, a posebno poboljšanje efikasnosti pravosuđa, povećanje transparentnosti i borbe protiv korupcije. Koordinacija gospodarskih politika i politika zapošljavanja, ključan je element strategije oporavka
3. Ministarstvo gospodarstva je predložilo, a Vlada KSB donijela slijedeće odluke:
- Odluka o raspodjeli sredstava Regionalnoj ekonomskoj zajednici „REZ“ d.o.o. Zenica, odlukom se izdvaja iznos od 70.000,00 KM za sufinanciranje projekata koje realizuje zajedno sa Vladom KSB, gospodarskim društvima i obrtnicima sa područja Kantona Središnja Bosna.
4. Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova je predložilo, a Vlada KSB donijela Odluku o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava kapitalnih transfera za 2021.godinu. Ovom Odlukom odobrava se Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava kapitalnih transfera- za poticaj povratku prognanika, obnovi i razvitku za 2021.godinu, Iznos kapitalnih sredstava za poticaj povratku prognanika, obnovi i razvitku za projekte u 2021.godini iznosi 521.500,00 KM
-Služba za zajedničke poslove je predložila, a Vlada KSB donijela Odluku o davanju suglasnosti za pokretanje postupka javne nabave za izradu premjera i predračuna radova za rekonstrukciju krova, izrade fasade i ugradnje stolarije na zgradi Vlade (Aleja Konzula u Travniku) gdje je smješten MUP, procijenjena vrijednost nabave bez PDV-a: do 5.000,00 KM.
-Vlada KSB je na prijedlog Stručne službe Vlade donijela Zaključak kojim zadužuje Službu za zajedničke poslove pripremi tekst javnog oglasa za prijem volontera u kantonalnim tijelima vlasti za 2021. godinu, kao i prijedlog rješenja o imenovanju članova povjerenstva za provođenje navedenog oglasa.
-Vlada KSB je dala suglasnost na prijem zaposlenika u Službi za zajedničke poslove KSB.

 

Objavljeno u Novosti

Novosti

21.10.2021 Evropski pokret u Bosni i Hercegovini ove godine obilježava 15. godišnjicu osnivanja i rada. Tim pov...
15.10.2021 Predmet poziva je prikupljanje zahtjeva privrednih društava i obrtnika koji posluju na području Sred...
15.10.2021 Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 99. sjednice. Na prijedlog Ministarstva finansija, Vlada SBK je d...
12.10.2021 Nakon provedene procedure iz Javnog poziva za odabir korisnika sredstava sa pozicije “Subvencije pri...
11.10.2021 Nakon provedenog Javnog poziva za prikupljanje ponuda za odabir banke za plasiranje kreditne linije ...
« Svibanj 2021 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31