Sjednice Vlade SBK / KSB

Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 05 Listopad 2021 - Vlada SBK - KSB
Utorak, 05 Listopad 2021 14:42

Priopćenje sa održanog sastanka

Ministarstvo gospodarstva KSB je u saradnji sa Federalnim ministarstvom energije, rudarstva i industrije, te Gospodarskom komorom FBiH danas organiziralo sastanak sa gospodarskim subjektima u zgradi Vlade KSB.

Ispred Ministarstva gospodarstva KSB prisustvovao je ministar Nisvet Hrnjić, ispred Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije sekretar Stipo Buljan, ispred Gospodarske komore FBiH podpredsjednik Mirsad Jašarspahić sa suradnicima, te ispred Udruge poslodavaca KSB predsjednik Kemal Čolak sa suradnicima.

Objavljeno u Novosti

Č E S T I T K A

 

Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori, direktori, stručni saradnici i odgojitelji u odgojno-obrazovnim ustanovama Srednjobosanskog kantona, upućujem vam iskrene čestitke u ime Vlade Srednjobosanskog kantona i u svoje lično ime povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja. Želim vam puno sreće, zdravlja, strpljenja i uspjeha u vašem plemenitom i odgovornom radu.

Također izražavam zahvalnost za sve što činite kako biste novim generacijama kroz proces odgoja i obrazovanja prenijeli nova znanja i vrijednosti, a sve s ciljem da im omogućite lijepo djetinjstvo i kvalitetno školovanje koje će im omogućiti sigurnu, sretnu i uspješnu budućnost.

S poštovanjem,

 

PREMIJER KANTONA
Tahir Lendo, dipl.ing.

Objavljeno u Novosti

Sukladno Vladinoj Odluci o uspostavi Registra imenovanih i zaposlenih lica u Kantonu Središnja Bosna i upravljanju Registrom, Tim za sprečavanje korupcije Vlade Kantona Središnja Bosna, u suradnji s Misijom OSCE-a i uz podršku Misije, objavio je, na internetskoj stranici Vlade Kantona Središnja Bosna, Registar imenovanih lica u Kantonu Središnja Bosna, kao i Registar svih zaposlenih lica u javnom sektoru u Kantonu Središnja Bosna.
Objavi Registara prisustvovali su Predsjednik Vlade Kantona Središnja Bosna Tahir Lendo, predstavnik Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Mladen Marijanac i koordinator Tima za sprečavanje korupcije Vlade Kantona Središnja Bosna Haris Hrustanović.
U Registar je trenutno upisano oko 6.270 osoba, dok se podaci još unose. To je živa materija, jer neke osobe dolaze, neke odlaze, a neke odlaze u mirovinu itd. Registar će sigurno biti popunjen ako ne 100%, onda sigurno 98%, rekao je Haris Hrustanović, koordinator Tima za sprečavanje korupcije Vlade Kantona Središnja Bosna.
Kako je Predsjednik Vlade Kantona Središnja Bosna Tahir Lendo istakao, ovo je važan projekt za društveno-političku zajednicu Kantona Središnja Bosna. Objava Registra je jedna u nizu aktivnosti Tima za sprečavanje korupcije, kojom se želi doprinijeti većoj transparentnosti u javnim institucijama da bi građani mogli imati uvid u podatke o imenovanim i zaposlenim osobama.
Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini se zalaže za pozitivan politički diskurs, povećanje transparentnosti i jačanje mehanizama i upravljanja njima, i to koji umanjuju mogućnosti korupcije i omogućuju bolje funkcioniranje državnih institucija, kazao je Mladen Marijanac, predstavnik Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Objavljeno u Novosti

U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Evropska unija, danas je objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-investicijama-u-preradjivacke-kapacitete-i-marketing-poljoprivredno-prehrambenih-proizvoda/

Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 3 miliona KM, Evropska unija podržat će ulaganja u prerađivačke kapacitete poljoprivredno-prehrambene industrije kroz uvođenje inovacija i razvoj novih i/ili unapređenje postojećih proizvoda, marketinških alata, te osiguranje kontinuiteta poslovanja i sigurnog i zdravog radnog okruženja u BiH. Krajnji rok za podnošenje prijava je 03. prosinac 2021. godine do 17:00 sati.

Na javni poziv mogu se prijaviti obrti, poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave vinarstvom, preradom maslina, voća, povrća, mlijeka, mesa, preradom jaja, preradom i konzerviranjem ribe, preradom žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekobilja i meda.

Sredstva potpre po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 300.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35% ukupnog iznosa predložene investicije, dok 65% troškova investicije financira Evropska unija kroz ovaj javni poziv.

U narednom periodu bit će organizirane info sesije putem Facebook stranice EU4AGRI. Točan termin info sesija bit će naknadno objavljen.

 

Objavljeno u Novosti

Novosti

28.06.2022 Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, objavljuje Saopštenje za javnost povodom nastu...
27.06.2022 Na osnovu Odluke Vlade Srednjobosanskog kantona o dodjeli ugovora BBI Banci za plasman kreditne lini...
23.06.2022 Njegova ekselencija Ji Ping, ambasador Narodne Republike Kine, posjetio je Vladu SBK. Njegovu eksel...
23.06.2022 Vlada SBK je usvojila zapisnik sa 127. sjednice, 1. Na prijedlog Ministarstva financija, Vlada SBK ...
20.06.2022 ...
« Listopad 2021 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31