Sjednice Vlade SBK / KSB

Članak je filtriran: Ponedjeljak, 02 Novembar 2020 - Vlada SBK - KSB

Delegacija Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona je danas u okviru svojih redovnih aktivnosti posjetilo privredne subjekte sa područja općine Travnik i to Absolute Group d.o.o. iz metaloprerađivačkog sektora , Hasky Sport d.o.o. i No1 d.o.o. iz sektora tekstila, odjeće, kože i obuće.
Kao i u dosadašnjim posjetama, delegacija Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona upoznala je Upravu navedenih privrednih subjekata sa svojim radom, koji je trenutno prilagođen pandemiji COVID-19. Predstavljene su aktivnosti Ministarstva u okviru podrške privrede Kantona u otežanim uslovima izazvanim pandemijom COVID-19, a izdvojeni su set podsticajnih mjera kantonalne Vlade iz mjeseca aprila, više provedenih javni pozivi za dodjelu finansijskih sredstava , analize koje su urađene a tiču te uticaja pandemije COVID-19 na privredne subjekte i njihovo poslovanje, te usvojeni kantonalni korona zakon, kao i podzakonski akti koji su proistekli iz navedenog zakona. Ove i niz drugih aktivnosti Ministarstva značajna su podrška privrednim subjektima na području SBK.

Navedeni privredni subjekti upoznali su delegaciju Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona prije svega sa načinom rada i proizvodnim pogonom. Absolute Group d.o.o. trenutno se bavi proizvodnjom premium dezinfekcionih kabina kao i metalnih konstrukcija za šatore, Hasky Sport d.o.o. koji u saradnji sa Absolute Group d.o.o. proizvodi tekstilne dijelove za pomenute šatore i No1 d.o.o. kao i istoimeni brend poznati su kako na našim prostorima tako i van granica BiH, te su specijalizirani za proizvodnju vrhunske kvalitetne sportske opreme i u toj oblasti rade već duži niz godina.

S obzirom da trenutno rade u uvjetima otežanim pandemijom COVID-19, privredni subjekti prilagodili su svoju proizvodnju tako da trenutno pored spomenutih proizvoda, proizvode i zaštitne maske. U otežanim uslovima navedeni privredni subjekti nastoje da se uspješno nose sa problemima koje donosi pandemija COVID-19, a prije svega zaraze koja dodatno otežava proces proizvodnje.

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona pozvalo je na međusobnu saradnju jer samo zajedničkim djelovanjem možemo da savladamo prepreke koje nam predstoje u ovim otežanim uslovima.

Objavljeno u Novosti*

Novosti

18.06.2021 Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK/KSB Tr...
15.06.2021 Kantonalna uprava za civilnu zaštitu objavljuje upute građanima za provođenje mjera osobne i uz...
15.06.2021 Ministarstvo privrede objavljuje JAVNI POZIV za prijavu stručnih lica za povremeni rad u stručn...
14.06.2021 Dana 12.6.2021.godine predstavnici Ministarstva privrede SBK su učestvovali u radu radionice koju je...
11.06.2021   Javni oglas za podnošenje prijava za projekata za poticaj povratku prognanih, obnovi i razvi...
« Novembar 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub NED
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30