Četvrtak, 11 Mart 2021 - Vlada SBK - KSB

Kantonalni stožer civilne zaštite KSB/SBK-a, na sjednici održanoj 19.02.2021.godine, donio je Odluku o dodjeli priznanja i nagrada u povodu 01.ožujka, Dana civilne zaštite.
Međunarodna organizacija civilne zaštite koja djeluje pri Ujedinjenim nacijama, Rezolucijom na IX sjednici Generalne skupštine u Ženevi 1990. godine, odredila je 01. ožujak kao Svjetski dan civilne zaštite. Naime, 01.03.1972. godine formirana je Međunarodna organizacija civilne zaštite, kao međudržavna vladina organizacija. Proglašavanjem ovog datuma za Svjetski dan civilne zaštite, Generalna skupština je željela probuditi javnu svijest o zadacima ove organizacije, a to su zaštita građana, materijalnih dobara i čovjekove okoline. Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, određeno je da je 01. ožujak Dan civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u Novosti*

 Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 75. sjednice.

Usvojen je i Izvještaj o radu Vlade Srednjobosanskog kantona za 2020. godinu i dostavit će se Skupštini na razmatranje i prihvaćanje.

Objavljeno u Sjednice 2021