Сједнице 2020

09 октобар
2020

Saopštenje sa 57. sjednice Vlade SBK - 2020.



Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 56. sjednice Vlade SBK.

Odluka o izdvajanju sredstava iz Budžeta Srednjobosanskog Kantona za 2020. godinu, sa pozicije Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - za sufinansiranje rekonstrukcije regionalnih puteva, izdvaja se iznos od 550.974,61 KM. Iznos sredstava se odnosi na transfer novčanih sredstava za sufinansiranje ugovorenih i izvedenih radova na rekonstrukciji regionalnih puteva na području SBK, prema Izvještaju Kantonalne direkcije za puteve SBK o izvedenim i plaćenim radovima u skladu sa zaključenim Ugovorima sa izvođačima radova.

 

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada SBK je donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o izdvajanju sredstava pravnim i fizičkim licima sa pravnim subjektivitetom kojima je naredbama štabova civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti sa pozicije „Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima – za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom COVID-19“. Izmjena odluke se odnosi na razmotrene prigovore koji su prihvaćeni i tehničke ispravke. Više informacija možete dobiti u Ministarstvu privrede SBK.

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova donijela slijedeće odluke:
- Odluka o izdvajanju sredstava iz vlastitih prihoda MUP-a SBK u iznosu od 1.280,00 KM, za nabavku opreme za potrebe MUP-a, izdvojena sredstva doznačit će se firmi „Trgoten“ d.o.o. Travnik.
- Odluka o izdvajanju sredstava za nabavku stolarije u prostorijama Jedinice za podršku, odlukom se izdvaja iznos od 3.476,00 KM, sa pozicije Rekonstrukcija i investiciono održavanje. Izdvojena sredstva doznačit će se firmi „Megaplast“ d.o.o. Vitez.
- Odluka o izdvajanju sredstava za nabavku radio stanica za potrebe MUP-a SBK, odlukom se izdvaja iznos od 7.008,77 KM. Sredstva će se doznačiti firmi „MIBO Komunikacije“ d.o.o. Sarajevo.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je predložilo, a Vlada SBK donijela
slijedeće odluke:
- Odluka o izdvajanju dijela sredstava za provođenje Programa i kriterija utroška sredstava iz Budžeta SBK s pozicije Transfer za naknadu štete koju počini zaštićena divljač. Iz Budžeta SBK za 2020. godinu izdvaja se iznos od 200,00 KM radi provođenja Programa i kriterija utroška sredstava iz Budžeta SBK. Sredstva iz ove Odluke će biti utrošena za naknadu štete koju počini lovostajem zaštićena divljač-divlja svinja, sredstva u iznosu od 200,00 KM isplatit će se na ime Senad (Osmana) Karagić iz Vrpeća, općina Bugojno.
- Odluka o izdvajanju dijela sredstava za provođenje Programa i kriterija utroška sredstava iz Budžeta SBK s pozicije Transfer za naknadu štete koju počini zaštićena divljač. Iz Budžeta SBK za 2020. godinu izdvaja se iznos od 300,00 KM radi provođenja Programa i kriterija utroška sredstava iz Budžeta SBK. Sredstva iz ove odluke će biti utrošena za naknadu štete koju počini lovostajem zaštićena divljač-vuk, sredstva u iznosu od 300,00 KM isplatit će se na ime Admira (Redže) Šehović, Vukeljići bb, općina Fojnica.

Kantonalna uprava za branioce je predložila, a Vlada SBK donijela Odluku o izdvajanju sredstava za dogradnju računarskog programa za obračun novčane egzistencijalne naknade. Odlukom se izdvaja iznos od 5.850,00 KM (sa PDV-om), sredstva će se doznačiti dobavljaču za nadogradnju računarskog programa „IN 2“ d.o.o. Sarajevo.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBK dala saglasnost školama za raspisivanje konkursa za popunu radnih mjesta za školsku 2020/ 21. godinu.

Ministarstvo finansija je predložilo, a Vlada SBK dala slijedeće saglasnosti:
- Odluka o davanju saglasnosti na utvrđenu rang listu prihvatljivih ponuda u postupku javne nabavke – Usluge funkcionalne podrške ISFU aplikacije za potrebe Ministarstva finansija, procijenjena vrijednost lota bez PDV-a iznosi 420.000,00 KM. Najpovoljniji ponuđač je „CORE“ d.o.o. Sarajevo sa ukupnom cijenom sa popustom i bez PDV-a od 419.868,00 KM.
- Odluka o davanju saglasnosti na utvrđenu rang listu prihvatljivih ponuda u postupku javne nabavke – Tehničke i funkcionalne podrške ISFU aplikacije za potrebe Ministarstva finansija, procijenjena vrijednost lota bez PDV-a iznosi 165.470,00 KM. Najpovoljniji ponuđač je „CORE“ d.o.o. Sarajevo sa ukupnom cijenom sa popustom i bez PDV-a od 165.450,00 KM.

Date su i slijedeće saglasnosti, a na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta:
- Saglasnost za uvođenje novog stajališta u Novoj Biloj na postojećoj relaciji za prijevoz učenika Donje Putićevo – Putićevo – AS Dom zdravlja Travnik.
- Saglasnost za pokretanje postupaka javne nabavke za niže potrošačke jedinice kako slijedi:
• SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica - Preuređenje postojećih učionica škole- procijenjena vrijednost 7.000,00 KM s PDV-om. Sredstva su osigurana iz kapitalnih izdataka za osnovne i srednje škole.
• „Srednja stručna škola“ Bugojno - Nabavka računarske opreme- procijenjena vrijednost 4.000,00 KM s PDV-om. Sredstva su osigurana donacijom „BH Telecom“ d.d. Sarajevo.
• OŠ „Nova Bila“ Nova Bila - Nabavka projektora i računarske opreme- procijenjena vrijednost 1.124,00 KM s PDV-om. Sredstva su osigurana iz vlastitih prihoda škole.
• OŠ „Busovača“ Busovača - Rekonstrukcija mokrog čvora- procijenjena vrijednost 7.000,00 KM s PDV-om. Sredstva su osigurana iz kapitalnih izdataka za osnovne i srednje škole.
• OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Fojnica - Rekonstrukcija krova škole- procijenjena vrijednost 35.388,43 KM s PDV-om. Sredstva su osigurana donacijom Vlade RH kao i kapitalnih izdataka za osnovne i srednje škole.
• OŠ „Han Bila“ Han Bila - Nabavka, ugradnja i izmjena peći za centralno grijanje u centralnoj školi u Han Biloj- procijenjena vrijednost iznosi 24.000,00 KM s PDV-om. Sredstva su osigurana iz kapitalnih izdataka za osnovne i srednje škole.

Data je i saglasnost Ministarstvu privrede za provođenje javne nabavke – nabavka radova –
rekonstrukcija ulaza i pred ulaza zgrade Centra inspekcije u Kiseljaku. Procijenjena vrijednost nabavke bez PDV-a iznosi 5.995,00 KM.

Vlada SBK je usvojila Izvještaj o realizaciji akcionog plana za prevenciju korupcije u vrijeme
pandemije koronavirusa (COVID-19), a na prijedlog Tima za sprječavanje korupcije Vlade SBK.

Usvojen je i Izvještaj Načelnika općine Kreševo o utrošku sredstava za projekat „Uređenje
korita rijeke Kreševčice i pritoka“. Radovi ugovoreni na projektu su izvedeni u skladu sa
pravilima struke i pozitivnim propisima koji se odnose na ovu oblast.

Primljena je k znanju Informacija o epidemiološkoj situaciji na području Srednjobosanskog kantona, a na prijedlog Kantonalne uprave za civilnu zaštitu. Na osnovu Zaključka Federalnog štaba civilne, Kantonalni štab civilne zaštite je na svojoj sjednici razmatrao Informaciju o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji izazvanom koronavirusom COVID-19 na području SBK-a. Na području SBK-a broj trenutno aktivnih slučajeva oboljelih od korone je 146, broj hospitaliziranih 50, broj preminulih 66 i broj oporavljenih 769. Testirano je ukupno 9845 osoba. Trenutna situacija je pod kontrolom ali je neophodno da se i dalje kontinuirano prati epidemiološka situacija i poštuju sve mjere Kriznih štabova ministarstva zdravstva, s ciljem suzbijanja širenja epidemije koronavirusa, COVID-19.

Služba za zajedničke poslove je predložila, a Vlada SBK dala saglasnost na potpisivanje Aneksa Ugovora o davanju usluge toplotne energije između Vlade SBK i UNIS „Energetika“ d.o.o. Sarajevo.

Na prijedlog Kantonalne uprave za branitelje, Vlada SBK je donijela slijedeće odluke:
- Odluka o davanju saglasnost na utvrđenu rang listu prihvatljivih ponuda u postupku javne nabavke – nabavka proteza za gornje ekstremitete za ratne vojne invalide, procijenjena vrijednost lota bez PDV-a 75.000,00 KM, najpovoljniji ponuđač „IZVOR KOMERC“ tehnička ortopedija d.o.o. Banja Luka, ukupna cijena sa popustom i bez PDV-a u iznosu od 60.000,00 KM.
- Odluka o davanju saglasnost na utvrđenu rang listu prihvatljivih ponuda u postupku javne nabavke – nabavka sredstava za higijenske potrebe i ortopedska pomagala za RVI za 2020.g., procijenjena vrijednost lota bez PDV-a 281.000,00 KM, najpovoljniji ponuđač je „IZVOR KOMERC“ tehnička ortopedija d.o.o. Banja Luka, ukupna cijena sa popustom i bez PDV-a u iznosu od 224.800,00 KM.
- Odluka o davanju saglasnost na utvrđenu rang listu prihvatljivih ponuda u postupku javne nabavke – nabavka ortopedskih pomagala za paraplegičare, procijenjena vrijednost lota bez PDV-a 35.000,00 KM, najpovoljniji ponuđač je „IZVOR KOMERC“ tehnička ortopedija d.o.o. Banja Luka, ukupna cijena sa popustom i bez PDV-a u iznosu od 28.000,00 KM.
- Odluka o davanju saglasnost na utvrđenu rang listu prihvatljivih ponuda u postupku javne nabavke – nabavka sredstava za higijenske potrebe i ortopedska pomagala za RVI za 2020., procijenjena vrijednost lota bez PDV-a 103.615,00 KM, najpovoljniji ponuđač je „IZVOR KOMERC“ tehnička ortopedija d.o.o. Banja Luka, ukupna cijena sa popustom i bez PDV-a u iznosu od 85.443,00 KM.
- Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 60.110,00 KM planiranih na poziciji „Transfer pojedincima za egzistencijalnu novčanu naknadu“, sredstva se raspoređuju u svrhu isplate egzistencijalne novčane naknade za demobilizirane branioce i supruge umrlih demobiliziranih branilaca za mjesec august 2020.g.
- Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 130.465,00 KM planiranih na poziciji „Transfer pojedincima za egzistencijalnu novčanu naknadu“, sredstva se raspoređuju u svrhu isplate egzistencijalne novčane naknade za demobilizirane branioce i supruge umrlih demobiliziranih branilaca za mjesec septembar 2020.g.

Vlada SBK je primila k znanju Informaciju o komunikaciji Ministarstva privrede sa USAID BiH na temu potencijalne pomoći USAID BiH u razvoju distributivne mreže u Srednjobosanskom kantonu. „BH Gas“ d.o.o. Sarajevo provodi aktivnosti na realizaciji projekta gasovoda „Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Hrvatske“ kojim će se povezati transportni sistem BiH i Hrvatske izgradnjom gasovoda Zagvozd (HR) – granica HR/ BiH i gasovoda granica HR/ BiH – Posušje – Novi Travnik sa odvojkom za Mostar.

Прочитано 3815 пута

Новости

27.03.2024 Nakon informativnog predstavljanja održanog prošloga tjedna, objavljen je četvrti javni pozivu za do...
26.03.2024 Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK/KSB, u...
22.03.2024 Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo ugostio je predstavnike Vijeća mladih Federacije Bosne...
22.03.2024 J A V N I  P O Z I V ZA SUFINANSIRANJE RAZVOJNIH PROJEKATA PRIVREDNIH DRUŠTAVA   Javni ...
21.03.2024 Obavještenje o podnesenom zahtjevu za izdavanje prethodne vodne saglasnosti (pdf.)...
« Март 2024 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31