Уред за Европске интеграције / Новости

08 децембар
2017

Посјета шефа политичког и економског одјељења Делегације ЕУ у БиХ господина Јана СнаидауфаВлада и Скупштина Средњобосанског кантона су угостиле шефа политичког и економског одјељења Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини господина Јана Снаидауфа, који је са сарадницима посјетио Средњобосански кантона у четвртак, 7. децембра 2017. године.

Господин Снаидауф је прво посјетио Скупштину Средњобосанског кантона, и одржао састанак с предсједавајућим Скупштине Кантона господином Јосипом Квасином. Том приликом се разговарало о процесу интеграција те о улози и изазовима кантона на томе путу. Непостојање свеобухватнога стратешког планског документа за усклађивање на нивоу државе, непостојање регистра прописа, као ни централне базе података свих до сада усвојених аката представља изазов за све кантоне у Федерацији Босне и Херцеговине.

Многе законодавне промјене су неизбјежне на свим нивоима власти како би се осигурала примјена и придржавање стандардима ЕУ-а, а то се може постићи стјецањем знања и капацитета како би се могли професионално и благовремено ускладити са стандардима ЕУ-а, добрим праксама и политикама.

Делегација је посјетила и премијера Средњобосанског кантона господина Тахира Ленду, и одржала састанак. Присутни су се упознали са свим активностима које Влада Кантона, односно Уред за европске интеграције проводи, а све с циљем реализације задатака у процесу интеграција. Након састанка с премијером Кантона, делегација је одржала округли сто с кантоналном администрацијом која ради на пословима ЕУ-а, гђе се разговарало о ефективној употреби људских ресурса, заједничким интересима, сарадњи између кантона и усклађивању законодавства са законодавством ЕУ-а.

Прочитано 1721 пута
« Jul 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Издвојено из управе и службе