Propisi

29.11.2019 | Članovi Vlade SBK/KSB sa premijerom Tahirom Lendom upriličili su radnu posjetu Kantonalnom arhivu Travnik u okviru obilježavanja 65. godina od osnivanja arhiva u Travniku...
15.05.2017 Архивистичко удружење Босне и Херцеговине организује Савјетовање архивских радника БиХ....

Članovi Vlade SBK/KSB sa premijerom Tahirom Lendom upriličili su radnu posjetu Kantonalnom arhivu Travnik u okviru obilježavanja 65. godina od osnivanja arhiva u Travniku.
Direktorica Spomenka Pelić je, u ime svih zaposlenih, zaželjela članovima Vlade dobrodošlicu
i zahvalila im se što su izdvojili vrijeme da posjete ovu ustanovu, čiji uposlenici se trude da vrijednu arhivsku građu sačuvaju za slijedeće generacije. Premijer Tahir Lendo je naglasio da Vlada kantona prati rad ove kantonalne ustanove, i da uspjesi koje postiže ova ustanova nisu popraćeni u onakvom obliku u kakvom zaslužuju.Vlada SBK kontinuirano izdvaja sredstva za razvoj ove ustanove koja, u konačnici treba dovesti do toga, da se arhivska građa adekvatno smjesti i zaštiti. Članovi Vlade su obišli zgradu Kantonalnog arhiva Travnik, gdje im je direktorica pokazala šta je do sada urađeno na rekonstrukciji, obnovi i izgradnji prostora za smještaj arhviske građe, u dužini od 10 kilometara.Premijer Tahir Lendo je izrazio zadovoljstvo do sada urađenim i čestitao uposlenicima i direktorici na urađenom. Ovom prilikom uposlenici Kantonalnog arhiva Travnik priredili su malu improviziranu izložbu u prostorijama Arhiva kojom su predočili članovima Vlade u kakvim se neuvjetnim prostorijama nalazila arhivska građa, prije nego što je Vlada SBK/KSB počela ulagati u Kantonalni arhiv Travnik. Prilikom sastanka naglašeno je da se, u ovakvim uvjetima, kakvi su do sada bili, nije moguće provoditi arhivsku djelatnost u svom punom obliku, te da će Vlada SBK/KSB i dalje nastaviti davati podršku Kantonalnom arhivu Travnik .

Архивистичко удружење Босне и Херцеговине организује Савјетовање архивских радника БиХ.

« Jul 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Издвојено из управе и службе