Јавно-приватно партнерство

31 јул
2018

Одржано представљање каталога потенцијалних пројеката Јавно-приватног партнерства Средњебосанског кантонаМинистарство привреде Средњобосанског кантона у сарадњи са УСАлД/СГИП пројектом (пројекат јачања институција власти и процеса у БиХ), на основу достављених трогодишњих и годишњих планова пројеката је урадило и презентирало Kаталог потенцијалних пројеката Јавно-приватног партнерства Средњобосанског кантона за период 2018.- 2020. године.
Kаталог се састоји од 30 потенцијалних пројеката чија укупна процијењена вриједност износи 95.860.478,77 KМ, а највише их је у области здравства, образовања, управљања отпадом, изградње домова за старије и изнемогле особе, побољшања квалитета туристичке понуде и других области којима се настоји унаприједити и побољшати јавна услуга.
О Kаталогу потенцијалних пројеката и новом регулаторном оквиру за јавно-приватно партнерство у Средњобосанском кантону који је финализиран доношењем Закона о јавно-приватном партнерству, и Уредбе о идентификацији, припреми, уговарању и праћењу имплементације пројеката јавно приватног партнерства, говорили су Тахир Лендо, премијер Средњобосанског кантона, Цхристиан Хаупт, директор УСАИД/СГИП пројекта и Елмир Црница,стручни савјетник за јавно-приватно партнерство у Средњобосанском кантону.
Законски оквир за јавно приватно партнерство штампан је на босанском, хрватском и српском језику (са преводима на енглески и њемачки језик) заједно са Kаталогом- збирним прегледом потенцијалних пројеката јавно-приватног партнерства Средњобосанског кантона, а исти је доступан и на wеб страници Владе Средњобосанског кантона.

Прочитано 3577 пута