Ured za Europske integracije / Novosti

08 Prosinac
2017

Posjeta šefa političkog i ekonomskog odjeljenja Delegacije EU u BiH gospodina Jana SnaidaufaVlada i Sabor Kantona Središnja Bosna su ugostile šefa političkog i ekonomskog odjeljenja Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini gospodina Jana Snaidaufa, koji je sa suradnicima posjetio Kanton Središnja Bosna u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine.

Gospodin Snaidauf je prvo posjetio Sabor Kantona Središnja Bosna, i održao sastanak s predsjedavajućim Sabora Kantona gospodinom Josipom Kvasinom. Tom prilikom se razgovaralo o procesu integracija te o ulozi i izazovima kantona na tome putu. Nepostojanje sveobuhvatnoga strateškog planskog dokumenta za usklađivanje na razini države, nepostojanje registra propisa, kao ni centralne baze podataka svih do sada usvojenih akata predstavlja izazov za sve kantone u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Mnoge zakonodavne promjene su neizbježne na svim razinama vlasti kako bi se osigurala primjena i pridržavanje standardima EU-a, a to se može postići stjecanjem znanja i kapaciteta kako bi se mogli profesionalno i blagovremeno uskladiti sa standardima EU-a, dobrim praksama i politikama.

Delegacija je posjetila i predsjednika Vlade Kantona Središnja Bosna gospodina Tahira Lendu, i održala sastanak. Prisutni su se upoznali sa svim aktivnostima koje Vlada Kantona, odnosno Ured za europske integracije provodi, a sve s ciljem realiziranja zadataka u procesu integracija. Nakon sastanka s predsjednikom Kantona, delegacija je održala okrugli sto s kantonalnom administracijom koja radi na poslovima EU-a, gdje se razgovaralo o efektivnoj upotrebi ljudskih resursa, zajedničkim interesima, suradnji između kantona i usklađivanju zakonodavstva sa zakonodavstvom EU-a.

Pročitano 1722 puta
« Srpanj 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31