Ministarstvo financija / Obrasci

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 - Vlada SBK - KSB

Na osnovu rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija broj: 01/06-23-13-1735/20 od 24. 3 2020. o načinnu postupanja sa rješenjima koja se izdaju na osnovu Zakona o cestovnom prijevozu FBiH, kojima rok važenja istiće u toku proglašene nesreće izazvane koronavirusom (COVID-19):

OBAVIJEST I RJEŠENJE

 

 

Objavljeno u Novosti
Četvrtak, 26 Ožujak 2020 12:09

Saopštenje sa 13. vanredne sjednice Vlade SBK

Vlada SBK je na 12. vanrednoj sjednici razmatrala i usvojila Izvještaje Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Kriznog štaba Ministarstva privrede i Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Krizni štab Ministarstva zdravstva i socijalne politike je obavijestio Vladu da se na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova uspostavljena aplikacija, donosno registar izdatih rješenja zbog lakšeg praćenja i saradnje između institucija.

Takođe, Vlada SBK je obaviještena da je iz ranijih projekata saradnje sa UNDP-om preostalo još 14.050,00 KM neutrošenih sredstava koja će se takođe usmjeriti za nabavku medicinske opreme. Vlade SBK je dala saglasnost da se nabavi putem UNDP-a što više opreme za bolnice i domove zdravlja na Srednjobosanskom kantonu.

Epidemiloška situacija u Srednjobosanskom kantonu je poprilično stabilna, nema novo obojelih, i prati se situacija stalno. Mole se svi građani da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje je Federalni štab civilne zaštite i Kantonalni štab civilne zaštite izdao.

U zadnja 24 sata, 1921 osoba se nalazi u samoizolaciji, od toga bilo je 6 kršenja samoizolacije, dok je jedna osoba prisilno smještena u samoizolaciju i izdati su prekršajni nalozi. Takođe i za 70 osoba je istekla mjera samoizolacije.

Razgovaralo se i usklađivanju procedure izdavanja recepata za osobe koje moraju da primaju redovne terapije, Zavod za zdravstveno osiguranje će detaljno izraditi proceduru i dostaviti je javnosti.

Još jednom molimo sve građane da se pridržavaju izdatih mjera i preporuka od strane nadležnih organa.

 

Objavljeno u Sjednice 2020

Vlada SBK je usvojila zapisnike sa 4., 5., 6., 7., 8., i 9. vanredne sjednice.

Na prijedlog Centralne popisne komisije, Vlada SBK je usvojila Elaborat o obavljenom popisivanju sredstava i izvora sredstava Vlade Srednjobosanskog kantona na dan 31. 12. 2019. godine.

Ministarstvo privrede je predložilo,a Vlada SBK donijela Odluku o usvajanju Bilansa energetskih potreba Srednjobosanskog kantona za 2020. godinu. Cilj ovog dokumenta jeste prikatati neophodne elemente i pokazatelje Bilansa enegretskih potreba Srednjobosanskog kantona za 2020. godinu, uključujući energetske pokazatelje ostvarenja Bilansa energetskih potreba u prethodnoj 2019. godini. Bilans predstavlja parcijalnu energetsku analitiku koja ne prati potpune energetske tokove jer se njegova izrada zasnica na bazi postojećih/ raspoloživih podataka koje dostavljanju energetski subjekti, odnosno subjekti za snabdjevanje energijom/ energentima. Ovi podaci služe za praćenje rada energetskih privrednih subjekata i snabdjevača uvoznim energentima.

Objavljeno u Sjednice 2020

Kantonalni štab civilne zaštite SBK dostavio je Ministarstvu privrede SBK Preporuku za postupanje broj: 01-40-6/20-4 od 24.03.2020. godine, a u vezi sa Naredbom Federalnog štaba civilne zaštite broj: 12-40-6-148-25/20 od 19.03.2020. godine, kojom obavještavaju da su u konsultaciji sa Federalnom upravom civilne zaštite dali preporuku da poslodavci i druga pravna lica sami organizuju prijevoz za svoje uposlenike, uz obavezno poštovanje higijensko-epidemioloških mjera (udaljenost između putnika, zaštitne maske i rukavice, dezinfekcija vozila poslije svake voženje i dr.).
Za svako vozilo obavezno je posjedovanje ugovora o vanlinijskom prijevozu, spisak uposlenika koji se prijevoze ili iskaznica privrednog subjekta sa fotografijom uposlenika, ovjerena i potpisana od ovlaštene osobe. Ukoliko je vozilo u vlasništvu privrednog subjekta, potreban je dokaz o toj činjenici.
Za potrebe poštivanja policijskog sata svi uposleni trebaju imati potvrde privrednog subjekta izdate sa memorandumom, da uposlenik radi u smjenama, a istu možete preuzeti na Službenoj stranici Vlade SBK (www.sbk-ksb.gov.ba).
Apelujemo privredne subjekte da se ponašaju odgovorno i da se strogo pridržavaju pojačanih higijensko-epidemioloških mjera izdanih od strane nadležnih institucija kako bi zaštitili sebe, svoje porodice i najugroženije kategorije stanovništva.

 

MINISTAR
Nisvet Hrnjić

PREUZIMANJE OBAVIJESTI

Objavljeno u Novosti

Primjer pravilno napisanog Zahtjeva za preraspodjelu rashoda i izdataka i primjerpravilno napisanog Zahtjev za uvećanje rashoda financiranih iz vlastitih prihoda

Ministarstvo financija objavljuje primjer pravilno napisanog Zahtjeva za preraspodjelu rashoda i izdataka i primjer pravilno napisanog Zahtjev za uvećanje rashoda financiranih iz vlastitih prihoda, koji su u skladu sa Zakonom o izvršavanju Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2024. godinu (Službene novine KSB, broj: 1/24).

Zahtjev za preraspodjelu rashoda (primjer).doc
Zahtjev za uvećanje rashoda financiranih iz vlastitih prihoda (primjer).doc

Obrazac za operativno planiranje za 2023. godinu

Ministarstvo financija objavljuje Obrazac za operativno planiranje za 2023. godinu u skladu s Izmjenama i dopunama Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2023. godinu.

Obrazac - Izmjene i dopune operativnog plana 2023.g.

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Proračuna KSB za 2024. godinu Obrazac za operativno planiranje za 2024. godinu

Ministarstvo finansija objavljuje Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i Obrazac za operativno planiranje za 2024. godinu u skladu s Proračunom Kantona Središnja Bosna za 2024. godinu.

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova 2024.pdf
Obrazac_-_Operativni_plan_2024.xls

 

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Proračuna KSB za 2023. godinu

Ministarstvo finansija objavljuje Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i Obrazac za operativno planiranje za 2023. godinu u skladu s Proračunom Kantona Središnja Bosna za 2023. godinu.

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Proračuna za 2023. godinu (preuzimanje dokumentacije)
Obrazac - Operativni plan 2023. (preuzimanje dokumentacije)

Obrazac za operativno planiranje za 2022. godinu

Ministarstvo financija objavljuje Obrazac za operativno planiranje za 2022. godinu u skladu s Izmjenama i dopunama Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2022. godinu.

Obrazac - Izmjene i dopune operativnog plana 2022.g.

Obrasci - Zahtjev za preraspodjelu rashoda i primjer pravilno napisanog Zahtjeva za uvećanje rashoda

 Ministarstvo financija objavljuje primjer pravilno napisanog Zahtjeva za preraspodjelu rashoda i izdataka i primjer pravilno napisanog Zahtjev za uvećanje rashoda financiranih iz vlastitih prihoda, koji su u skladu s Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2022. (Službene novine KSB, broj 7/22).

Zahtjev za preraspodjelu rashoda (primjer)

Zahtjev za uvećanje rashoda financiranih iz vlastitih prihoda (primjer)

Proračunske instrukcije broj 1.

Ministarstvo finansija objavljuje Budžetske instrukcije broj 1. o načinu i elementima izrade Dokumenta okvirnog budžeta za period 2023. - 2025. godina

Proračunske instrukcije br. 1
13060005 TPP-primjer(Sud)
17020025 TPP
17020025 TPP-primjer(OŠ)
17030027 TPP-primjer(SŠ)

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta

Ministarstvo finansija Srednjobosanskog kantona objavljuje:

Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta

Obrazac – Operativni plan 2022.g.Obrazac – Operativni plan 2022.g.

Ministarstvo finansija objavljuje uputstvo, unos obaveza u ISFU 2021 godina

Ministarstvo finansija u skladu sa Uputsvom o unosu obaveza u ISFU sistem, objavljuje .xls forme sa uputsvima za popunjavanje i Obrasce 1,2 i 4 te zahtjev za isplatu /plaćanje obaveza .

ZAHTJEV ZA ISPLATU/PLAĆANJE

OBRAZAC 1_ver 1

OBRAZAC 2_ver 2.1

OBRAZAC 2_ver 2.2

OBRAZAC 4_ver 2

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta (Obrazac – Operativni plan 2021)

Ministarstvo finansija objavljuje Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta (Obrazac – Operativni plan 2021)

Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta;- Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta;
Obrazac - Operativni plan 2021

Obrazac za operativno planiranje - 2020. godina

Obrazac za operativno planiranje - 2020. godina

Zahtjev za prestrukturiranje rashoda

Zahtjev za prestrukturiranje rashoda (primjer)
Zahtjev za uvećanje rashoda (primjer) za namjenske prihode, donacije i tekuće i kapitalne transfere