Četvrtak, 22 Listopad 2020 - Vlada SBK - KSB

Federalno Ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je na svojoj web stranici Javni poziv kojim poziva sva privredna društva, sa većinskim privatnim vlasništvom, koja su periodu od 01.01.2019. godine do 31.12.2019. godine ostvarila izvoz preko 30% od ukupnog prihoda iz sljedećih industrijskih grana:
a. Metalna, elektro i automobilska industrija,
b. Industrija građevinskog materijala i nemetala,
c. Drvna, papirna i grafička industrija,
d. Proizvodnja tekstila, odjeće, kože i obuće,
e. Hemijska i farmaceutska industrija i industrija gume i plastike,
da preuzmu Javni poziv sa web stranice Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije www.fmeri.gov.ba , te dostave prijave i traženu dokumentaciju ukoliko ispunjavaju zadane kriterije.
Tekst poziva možete preuzeti na sljedećem linku:
https://fmeri.gov.ba/vijesti/posts/2020/october/javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-dodjelu-finansijske-pomoci-izvoznim-privrednim-drustvima-u-sektoru-industrije/ 

Objavljeno u Novosti
Četvrtak, 22 Listopad 2020 14:51

Saopštenje sa 59. sjednice Vlade SBK - 2020.

Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 58. sjednice.

Na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave, Vlada SBK je utvrdila Prijedlog Zakona o dopunu Zakona o sudskim taksama i uputila u dalju proceduru. Udruženje invalidnih osoba Općine Travnik, obratilo se Ministarstvu pravosuđa sa Inicijativom za dopunu Zakona o sudskim taksama u kojoj su naveli zahtjev da se u odredbama o oslobađanju plaćanja sudskih taksi doda odredba kojoj bi iste bili oslobođeni civilni invalidi kod kojih je utvrđena invalidnost najmanje 60%.

Objavljeno u Sjednice 2020