Utorak, 27 Ožujak 2018 12:53

Posjeta delegacije iz Savezne Republike Njemačke

U organizaciji Društva za unapređenje gradskog partnerstva Lajpcig Travnik, odnosno Azema Ejubovića održan je sastanak s predsjednikom Vlade Kantona Središnja Bosna Tahirom Lendom i predsjedavajućim Sabora Kantona Središnja Bosna Josipom Kvasinom, kojem su prisustvovali ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Kantona Središnja Bosna Amer Mrako, počasni konzul Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj Michael Weichert, bivši zamjenik gradonačelnika Lajpciga Holger Tschensee, prof. dr. Robert Hollander sa Univerziteta Lajpcig, direktorica Instituta Infrares dr. Sabine Lautschlager i vijećnica u Gradskom vijeću grada Lajpciga dr. Sabine Heymann.

Na sastanku se razgovaralo o analizi i izradi studije za Centar za upravljanje otpadom za općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača.
Iskazan je veliki interes zvaničnika Kantona Središnja Bosna, ali i delegacije iz Savezne Republike Njemačke za izradu navedene analize i studije, kao i osnivanje Centra za upravljanje otpadom za navedene općine.

Dokumenti Sabor KSB

 

pristup informacijama

Search