Članak je filtriran: četvrtak, 28 Februar 2019 - Vlada SBK - KSB
četvrtak, 28 Februar 2019 20:28

OBAVIJEST

četvrtak, 28 Februar 2019 15:03

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

ČESTITKA 

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti, svim građanima Srednjobosanskog kantona i Bosne i Hercegovine upućujem srdačne čestitke i iskrene želje za dalji prosperitet naše države.

 

PREMIJER KANTONA
Tahir Lendo, dipl.ing.

Objavljeno u Novosti
četvrtak, 28 Februar 2019 14:57

Čestitka

POVODOM DANA NEOVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE, SVIM
GRAĐANIMA KANTONA SREDIŠNJA BOSNA / SREDNJOBOSANSKI
KANTON, UPUĆUJEMO NAJISKRENIJE ČESTITKE.

PREDSJEDATELJ SABORA
Josip Kvasina, dipl.oec v.r
PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE
Muharem Grabus s.r.
ZAMJENIK PREDSJEDAVJUĆEG SKUPŠTINE
Ljubinka Atanasijević s.r.

Objavljeno u Novosti - skupština

Vlada SBK je usvojila zapisnike sa 110. redovne i 1. vanredne sjednice.

Na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave, Vlada SBK je dala saglasnost na Mišljenje o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu kantonalnim ministarstava i drugih organa kantonalne uprave Srednjobosanskog kantona. Navedeno mišljenje se odnosi na izmjenu naziva ministarstva tako da novi naziv Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta glasi Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta i isti se dostavlja u dalju proceduru.

Kantonalna uprava za civilnu zaštitu je predložila, a Vlada SBK prihvatila Nacrt Plana zaštite od požara Srednjobosanskog kantona i zadužila istu upravu da isti uputi u dalju proceduru.

Vlada SBK je na prijedlog iste uprave primila k znanju informaciju o štetama prouzročenim poplavama, klizištima, odronima i udarima vjetra na području Srednjobosanskog kantona. Nakon što su prikupljeni podaci o preliminarnim štetama u općinama, općine koje su proglasile stanje prirodne nesreće Busovača, Travnik, Novi Travnik i Kiseljak dostavile su zahtjev za dodjelu jednokratne novčane pomoći za hitne intervencije. Kantonalna komisija za procjenu šteta odmah je razmotrila zahtjeve općina i uputila Kantonalnom štabu prijedloge za dodjelu jednokratne novčane pomoći hitne intervencije.

Na prijedlog iste uprave donesene su i slijedeće odluke:
- Odluka o raspodjeli i izdvajanju sredstava tekuće rezerve Budžeta Srednjobosanskog kantona, odlukom se izdvaja iznos od 50.000,00 KM. Sredstva iz ove odluke mogu se koristiti samo kao jednokratna novčana pomoć općinama za hitne intervencije zbog poplava s početka februara 2019. godine.
- Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći za hitne intervencije općinama Buovača, Travnik, Novi Travnik i Kiseljak.
a. Odlukom se odobrava izdvajanju u iznosu od 80.000,00 KM općini Busovača za hitne intervencije.
b. Odlukom se odobrava izdvajanju u iznosu od 30.000,00 KM općini Travnik za hitne intervencije.
c. Odlukom se odobrava izdvajanju u iznosu od 20.000,00 KM općini Novi Travnik za hitne intervencije.
d. Odlukom se odobrava izdvajanju u iznosu od 20.000,00 KM općini Kiseljak za hitne intervencije.
Data je i saglasnost na Godišnji Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća u 2019. godini, a na prijedlog iste uprave.

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donijela slijedeće odluke:
- Odluka o izdvajanju sredstava iz Budžeta Kantona za 2018.godinu za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede: „Regulacija korita rijeke Dragače –kaskade, općina Fojnica“. Odlukom se izdvaja iznos od 12.886,02 KM, sredstva će se doznačiti izabranom ponuđaču „VH Gradnja“ d.o.o. Fojnica.
- Odluka o izdvajanju sredstava iz Budžeta Kantona za 2018.godinu za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede: „Čišćenje potoka Tomračić u naselju Dolac/L, općina Travnik“. Odlukom se izdvaja iznos od 8.388,90 KM, sredstva će se doznačiti izabranom ponuđaču „GPPD Vlašić“ d.o.o. Travnik.
- Odluka o izdvajanju sredstava iz Budžeta Kantona za 2018.godinu za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede: „Dopuna i prilagođavanje Glavnog projekta vodovodnog sistema naselja Vesela u općini Bugojno“. Odlukom se izdvaja iznos od 8.892,00 KM, sredstva će se doznačiti izabranom ponuđaču „ES Hydrotechnics“ d.o.o. Sarajevo.
- Odluka o izdvajanju sredstava iz Budžeta Kantona za 2018.godinu za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede: „Nastavak izgradnje vodovoda u naselju Zvizd, općina Kreševo“. Odlukom se izdvaja iznos od 6.803,55 KM, sredstva će se doznačiti izabranom ponuđaču „IGM IUT Haskić“ d.o.o. Vitez.
- Odluka o izdvajanju sredstava iz Budžeta Kantona za 2018.godinu za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede: „Izgradnja vodovoda Male Sotnice u naselju Brezumile, općina Kiseljak“. Odlukom se izdvaja iznos od 14.625,00 KM, sredstva će se doznačiti izabranom ponuđaču „Sejaricopex“ d.o.o. Kiseljak.

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Vlada SBK je donijela Odluku o davanju saglasnosti osnovnim i srednjim školama za raspisivanje natječaja za upražnjena radna mjesta, za nastavno i nenastavno osoblje.

Ured za javne nabavke za potrebe budžetskih korisnika Srednjobosanskog kantona je predložio, a Vlada SBK donijela slijedeće odluke:
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku i isporuku računara, najpovoljniji ponuđač je „OCEAN“ d.o.o. Travnik sa visinom ponude od 212.031,38 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 3 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Gornji Vakuf, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „HOLDINA“ d.o.o. Sarajevo sa visinom ponude od 34.143,92 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 1 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Bugojno, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „HIFA-PETROL“ d.o.o. Sarajevo sa visinom ponude od 92.527,09 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 4 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Fojnica, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „HIFA-PETROL“ d.o.o. Sarajevo sa visinom ponude od 34.649,88 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 3 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Gornji Vakuf, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „HOLDINA“ d.o.o. Sarajevo sa visinom ponude od 34.143,92 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 2 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Busovača, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „TIOIL“ d.o.o. Vitez sa visinom ponude od 38.360,54 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 8 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Novi Travnik, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „TIOIL“ d.o.o. Vitez sa visinom ponude od 54.961,25 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 7 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Kreševo, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „TIOIL“ d.o.o. Vitez sa visinom ponude od 29.848,07 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 10 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Gornji Vakuf - Uskoplje, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „HOLDINA“ d.o.o. Sarajevo sa visinom ponude od 52.347,85 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 5 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Jajce i Dobretići, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „HIFA-PETROL“ d.o.o. Sarajevo sa visinom ponude od 77.978,93 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 6 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Kiseljak, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „HIFA-PETROL“ d.o.o. Sarajevo sa visinom ponude od 77.684,95 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 9 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Travnik, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „ECOVAL“ d.o.o. Travnik sa visinom ponude od 228.999,56 KM.
- Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za nabavku goriva, nafte i naftnih derivata LOT 11 – isporuka nafte i naftnih derivata za općinu Vitez, za korisnika Vladu SBK najpovoljniji ponuđač je „PALADIJ“ d.o.o. Vitez sa visinom ponude od 52.075,13 KM.

Objavljeno u Sjednice 2019

Novosti

04.12.2019 Dana 03.12.2019. godine, u prostorijama Ministarstva privrede, održan je radni sastanak ministra, te...
04.12.2019 Na osnovu člana 10. Pravilnika o oslobađanju plaćanja dijela troškova zdravstvene zaštite, (Službene...
29.11.2019 Ured za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu SB...
29.11.2019 Članovi Vlade SBK/KSB sa premijerom Tahirom Lendom upriličili su radnu posjetu Kantonalnom arhivu Tr...
26.11.2019 ...
« Februar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub NED
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28