Novosti / Obavještenja

Četvrtak, 16 April 2020 - Vlada SBK - KSB

Predsjedajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović posjetili su Vladu Srednjobosanskog kantona i Krizni štab Srednjobosanskog kantona.

Tom prilikom održan je sastanak u zgradi kantonalne Vlade. Sastanku su prisustvovali premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, ministar privrede Nisvet Hrnjić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Salkan Merdžanić, ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Amir Šećibović, načelnik Općine Busovača Asim Mekić, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, direktor Šumskoprivrednog društva „Srednjobosanske šume“ Vildan Hajić, direktor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona Sead Karakaš, direktor Javne ustanove Bolnica Travnik Mirsad Granov, Direktor Javne ustanove Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik Emir Abdulović i direktor Doma zdravlja Travnik Nurdin Šatrović.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u vezi s borbom protiv koronavirusa – COVID-19 u Srednjobosanskom kantonu i aktivnostima koje je Vlada Srednjobosanskog kantona poduzela. Naglašeno je da u Srednjobosanskom kantonu nije postojao nijedan medicinski kapacitet koji bi bio osposobljen za liječenje zaraznih bolesti, ali da je Vlada Srednjobosanskog kantona uspjela, kroz finansijsku podršku koju je izdvojila za nabavku medicinske opreme i sredstava, uveliko pomoći zdravstvenim ustanovama da osposobe značajne medicinske kapacitete za potrebe liječenja osoba oboljelih od koronavirusa.

Premijer Lendo je naglasio da će Vlada Srednjobosanskog kantona, kroz svoje mjere za pomoć privredi, uraditi dobre analize i programe, dok se od Federacije Bosne i Hercegovine očekuje ono što je i najavljeno kao pomoć u vidu plaćanja doprinosa na minimalne plaće kako bi Srednjobosanski kanton mogao pomoći ugroženim privrednim djelatnostima koje su zbog naredbi štabova dobile zabranu rada.

Predsjedajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović pohvalili su Krizni štab Srednjobosanskog kantona na poslu koji rade na zaštiti zdravlja stanovništva Srednjobosanskog kantona.

 

Objavljeno u Novosti*

Novosti

27.03.2024 Nakon informativnog predstavljanja održanog prošloga tjedna, objavljen je četvrti javni pozivu za do...
26.03.2024 Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK/KSB, u...
22.03.2024 Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo ugostio je predstavnike Vijeća mladih Federacije Bosne...
22.03.2024 J A V N I  P O Z I V ZA SUFINANSIRANJE RAZVOJNIH PROJEKATA PRIVREDNIH DRUŠTAVA   Javni ...
21.03.2024 Obavještenje o podnesenom zahtjevu za izdavanje prethodne vodne saglasnosti (pdf.)...
« April 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub NED
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30