Ministarstvo privrede / Novosti

Petak, 21 Avgust 2020 - Vlada SBK - KSB

U uslovima pogoršanja epidemiološke situacije u Federaciji Bosne i Hercegovine uzrokovane pandemijom Covid-19, Ministarstvo privrede SBK Travnik poziva još jednom sve poslovne subjekte na poštivanje donesenih higijensko-epidemioloških mjera, korištenje zaštitne opreme, kao i poštivanje propisane fizičke distance, te obavezna upotreba dezinfekcionih sredstava, a građane da pokažu odgovornost i solidarnost u prodajnim i ugostiteljskim objektima, jer na taj način osim što štite svoje i zdravlje uposlenika, omogućavaju i normalno obavljanje procesa rada. Posebno pozivamo poslovne subjekte registrovane za obavljenje ugostiteljske djelatnosti na obavezno poštivanje utvrđenog radnog vremena do 23:00 sata.

U cilju preventivnog djelovanja, obavještavamo sva pravna i fizička lica na području našeg kantona da će kantonalni inspektori našeg ministarstva i Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK Travnik u saradnji sa službenicima MUP-a SBK Travnik vršiti pojačan inspekcijski nadzor i u narednom vremenskom periodu. Inspekcijski nadzor vršit će se svaki radni dan, kako u redovnom radnom vremenu, tako u poslijepodnevnim i noćnim satima, kao i u dane vikenda.

U slućaju da se prilikom vršenja inspekcijskih nadzora utvrdi da pravna i fizička lica ne poštuju Naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, inspektori će u skladu sa svojim ovlaštenjima poduzeti mjere iz svoje nadležnosti, koje uključuju i pokretanje krivičnih prijava protiv počinioca koji ne izvršavaju naredbu u uslovima pandemije Covid-19, za krivična dijela kažnjiva po Krivičnom zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u Novosti*

Na osnovu člana 9. Zakona o kantonalnim ministarstvima i drugim tijelima kantonalne uprave Srednjobosanskog kantona („Službene novine Srednjobosanskog kantona“, broj: 8/03 i 14/03) i Odluke Vlade Srednjobosanskog kantona o usvajanju programa korištenja sredstava sa pozicije “Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima - poticaj privredi” utvrđen Budžetom Srednjobosanskog kantona za 2020. godinu broj: 01- 11.7-220/2020 od 13.03.2020.godine, Ministarsvo privrede raspisuje


JAVNI POZIV ZA ODABIR KORISNIKA SREDSTAVA SA POZICIJE “SUBVENCIJE PRIVATNIM PREDUZEĆIMA I PODUZETNICIMA - POTICAJ PRIVREDI” ZA 2020. GODINU

 

Preuzimanje dokumentacije:

- Javni poziv
- Zahtjev za uključivanje u program Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima
- Izjava o namjenskom korištenju sredstava

 

Objavljeno u Novosti*

Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 51. redovne i 36. vanredne sjednice.

Objavljeno u Sjednice 2020