Kantonalna uprava za šumarstvo / Novosti

Četvrtak, 01 Oktobar 2020 - Vlada SBK - KSB

Ministarstvo privrede SBK u cilju usklađivanja upisne politike u srednjem obrazovanju sa potrebama tržišta rada, provodi istraživanje privrednih subjekata sa područja SBK na bazi Upitnika.
Klikom na link ispod, možete popuniti Upitnik.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdi2qh76XCpJL_3TgzUu3I7yGuiSdZvgie-YOyvu_yUt5KkKQ/viewform 

Objavljeno u Novosti*
Četvrtak, 01 Oktobar 2020 12:58

Usuglašeni redovi vožnje

Usuglašeni redovi vožnje na kantonalnim autobusnim linijama u skladu sa Daljinarom i minimalnim vremenima vožnje za autobusne linije u Federaciji Bosne i Hercegovine (područje Srednjobosanskog kantona)

 USAGLAŠENI REDOVI VOŽNJE

Napomena:

Komisija za usklađivanje redova vožnje je na osnovu Javnog poziva za dostavljanje registrovanih redova vožnje na kantonalnim autobuskim linijama, a koji je objavljen u Sl. Novinama SBK broj:10/20 provjerila, ispravila uočene nedostatke i dobila saglasnosti od prijevoznika da takve redove vožnje može objaviti na web stranici Vlade SBK.
Prijevozniku na kojeg glasi registrovani red vožnje ima rok od sedam dana od dana objave starih redova vožnje kantonalnih autobusnih linija usaglašenih sa Daljinarom na web stranici Vlade SBK da komisiji za usklađivanje redova vožnje ukaže na eventualne greške u objavljenom redu vožnje.
Način na koji prijevoznik iz stava 2. može ukazati na eventualnu grešku u objavljenom redu vožnje je putem e-mail adrese Odsjeka za saobraćaj:Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., putem pošte, ili izravnom predajom primjedbi na protokol.
Objavljeni redovi vožnje stupaju na snagu i primjenjivati će se kao stari redovi vožnje po proteku 30 dana od dana objave u službenim novinama SBK/KSB.

Četvrtak, 01 Oktobar 2020 11:53

JAVNI KONKURS

Na osnovu člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, broj: 12/03, 34/03, i 65/13), i Posebnih uslova za članove upravnih vijeća zdravstvenih ustanova i centara za socijalni rad Srednjobosanskog kantona, ispred Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Ministar zdravstva i socijalne politike objavljuje

JAVNI KONKURS
Za imenovanje člana upravnog vijeća Javne ustanove Dom zdravlja Busovača – jedan predstavnik Ministarstva –

 

Izjava za članove UV bolnica
Obrazac za pitanja o sukobu interesa
Prijavni obrazac za člana UV DZ Busovača

Objavljeno u Novosti*