Članak je filtriran: utorak, 17 Decembar 2019 - Vlada SBK - KSB
utorak, 17 Decembar 2019 15:28

Sazvana 28. sjednica Vlade SBK- 2019

Na osnovu člana 28. Zakona o Vladi Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj: 5/03 – prečišćeni tekst i 14/03) i člana 9. Poslovnika o radu Vlade Srednjobosanskog kantona(Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj 12/16 – pročišćeni tekst),

S A Z I V A M
28. sjednicu Vlade Srednjobosanskog kantona, za četvrtak, 19.12. 2019. godine u 9 sati

Objavljeno u Sjednice 2019

U cilju uspostave kvalitetnije saradnje i dobrih partnerskih odnosa, Vlada Srednjobosanskog kantona na čelu sa gosp. premijerom Tahirom Lendom ugostila je ekselenciju gđicu Johannu Strömquist ambasadoricu Švedske u BiH.

U kabinetu premijera održan je sastanak na kojem se razgovaralo o karakteristikama Srednjobosanskog kantona, te sa raspoloživim potencijalima i kapacitetima, kao i mogućosti iznalaženja zajedničkih interesa.

Premijer SBK Tahir Lendo na sastanku je naglasio da Srednjobosanski kanton ima veliki potencijal i može da osigura prilike u raznim oblastima, razgovaralo se i o tekućim projektima suradnje i budućim mogućnostima.

Ambasadorica Strömquist i predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona posjetili su kompaniju "Maguba" u Turbetu kod Travnika, koja se bavi proizvodnjom švedskih klompi.

 

Objavljeno u Novosti