četvrtak, 30 Januar 2020 09:46

STRATEGIJOM ZA MLADE OSIGURAVAMO SUSTAVAN PRISTUP RJEŠAVANJA PROBLEMA MLADIH

Zastupnica i predsjednica Povjerenstva za školstvo, kulturu, šport i mladež Suzana Krišto razgovarala je danas s predsjednikom Vijeća mladih ŽSB Adinom Pinjom.
Predsjednik Vijeća je čestitao zastupnici Krišto na pokrenutoj proceduri donošenja Strategije za mlade ŽSB kao i iniciranim i usvojenim izmjenama Zakona kojim su i "Mladi" prepoznati u nazivu i djelokrugu ministarstva, te zahvalio na svim zalaganjima za sustavno poboljšanje položaja mladih na prostoru ŽSB.
Također, zastupnicu je upoznao s ustrojstvom Vijeća mladih ŽSB kao i s dosadašnjim radom i aktivnostima, te s budućim planovima Vijeća mladih.

Kao glavni problem predsjednik Vijeća mladih ŽSB istaknuo je implementaciju i primjenu Zakona o mladima Federacije BiH koji je donesen 2010. godine, ali njegova primjena ni danas nije zadovoljavajuća na svim nivoima FBiH.
Zastupnica Krišto zahvalila se na iskazanoj potpori za izradu Strategije za mlade ŽSB, te iskazanoj želji za nastavak suradnje za sustavno poboljšanje položaja mladih u ŽSB.
Obećala je potporu Vijeću mladih u njihovom budućem radu naglasivši da je rješavanje problema primjene Zakona o mladima F BiH jedan od prioriteta. Istaknula je da je funkcioniranje Vijeća mladih izuzetno značajno jer se ostvarivanjem dobre suradnje između institucija vlasti i mladih ove zemlje mogu postići dobri rezultati u rješavanju problema s kojima se ova populacija susreće.

Zastupnica je istaknula da Strategija za mlade ŽSB ima izuzetno veliku važnost, osobito one mjere koje se tiču zapošljavanja i sigurnosti mladih, te poticanje razvoja vještina kod mladih ljudi kroz sve oblasti.

„Stvaranje boljeg ambijenta za život mladih u svim dijelovima ŽSB je prioritet koji moramo što prije realizirati kako bi osigurali bolje uvjete mladima za obnašanje svih pozicija u društvu kao i zaustavljanje odlaska mladih iz BiH i ŽSB"., poručila je zastupnica Krišto.

 

pristup informacijama

Search