utorak, 07 Avgust 2018 12:22

Saopštenje za javnost II Vanredne sjednice Skupštine SBK

Na traženju Kluba zastupnika SDA, a u povodu rješavanja statusa MSŠ „Travnik“ u Travniku po Zaključku Općinskog suda u Travniku broj: 51 0 P 122227 18 I od 19.6.2018.godine, 6.8.2018.godine, Skupština Srednjobosanskog kantona održala je II vanrednu sjednicu Skupštine Srednjobosanskog kantona.


U skupštinskoj raspravi izneseni su prijedlozi zaključaka koji se odnose na implementaciju odluka suda vezano za povrat imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji te iznalaženje rješenja za smještaj odnosno izgradnju objekta MSŠ „Travnik“ u Travniku. Prijedloge zaključaka podnijeli su: Klub zastupnika Hrvata u Skupštini Kantona te klubovi zastupnika SDA, SBB i SDP.

U toku skupštinskog zasjedanja, Kolegij Skupštine Kantona utvrdio je usaglašen Prijedlog zaključka, koji Klub zastupnika Hrvata nije prihvatio. Klub zastupnika SDA prihvatio je navedeni Prijedlog Kolegija te isti predložio Skupštini na izjašnjavanje kao svoj prijedlog.

Skupština Kantona nije prihvatila niti Prijedlog Zaključka Kluba zastupnika Hrvata niti Prijedlog Kluba zastupnika SDA. Klub zastupnika SDP je tokom sjednice odustao od svog Prijedloga zaključka, a o Prijedlogu zaključka Kluba zastupnika SBB Skupština Kantona se nije izjasnila.
Time je okončan rad II vanredne sjednice Skupštine Kantona

 

pristup informacijama

Search